Franse Bulldog alleen thuis laten? Hier moet je op letten!

Franse Bulldog

Net als elke andere hond vind de Franse Bulldog het niet leuk om alleen thuis te zijn. Jij vind het waarschijnlijk ook niet leuk, maar het kan soms nou eenmaal niet anders.

Wat voor veel frustratie zorgt zijn de kapotte schoenen, de kussens van de bank die door het hele huis liggen wanneer je weer thuis komt en nog veel meer. Gelukkig is overal een oplossing voor.

In dit artikel lees je hoe lang je Franse Bulldog alleen thuis kan blijven en hoe je hem leert om te wennen aan het alleen zijn.

Hoelang kan ik mijn Franse Bulldog alleen thuis laten?

Er is geen enkele hond die het fijn vind om alleen te zijn. Ongeacht het hondenras. De Franse Bulldog is hier dus ook geen uitzondering op. Het verschilt wel enorm per hond. Er zijn namelijk honden die het totaal niet erg vinden om uren alleen te zijn, maar er zijn ook honden die 10 minuten bij wijze van spreken al veel te lang vinden.

Voor een Franse Bulldog die niet alleen kan zijn en hier moeite mee heeft is 4 uur het maximale. Dit is voor een hond al heel erg lang. Hij zit namelijk helemaal alleen en heeft niemand om mee te spelen. Hij kan ook heel moeilijk op deze manier zijn energie kwijt raken.

Mocht je toch langer weg blijven, en dit gebeurd vaker dan eenmaal in de week wordt je hond steeds minder leuk. Hij raakt verveeld en verliest zijn energie. Dit wil je natuurlijk niet, want je hebt juist een hond genomen voor de gezelschap.

Franse Bulldog in de mand

De enige uitzondering is als je Franse Bulldog wat meer ruimte tot zijn beschikking heeft wanneer je weg bent. Hierbij kun je denken aan een wat grotere kamer waar hij lekker zijn ding kan doen en kan spelen. Ook is het belangrijk om dan een voer en waterbak neer te zetten waar hij bij kan. Met deze speling kom je ongeveer op 6 uur uit dat je Franse Bulldog alleen thuis kan zijn. Als hij constant in zijn eentje speelt kan hij ook snel verveeld raken, pas hier dus wel voor op.

Wat veel mensen vergeten die hun hond veel alleen laten is dat hij in de nacht ook weer alleen is. Normaal gesproken vinden ze di niet erg, want het zijn totaal geen nachtdieren maar tel die uren er ook nog eens bij op. Ze zullen er niks van meekrijgen aangezien ze de hele nacht slapen, maar het gaat puur om het idee.

Wat jij als baas zijnde niet moet vergeten is dat Franse Bulldogs roedeldieren zijn. Dit betekent dat ze mensen nodig zijn om zich gelukkig te voelen. Alleen een beetje speelgoed en eten is voor deze honden niet genoeg. Ze willen namelijk jouw aandacht.

Hoe leer ik mijn Franse Bulldog om rustig te zijn als hij even alleen thuis is?

Dit kost veel tijd, energie en moeite. Zowel van jou als van je Franse Bulldog. Het is vanzelfsprekend dat je zoveel mogelijk tijd wilt doorbrengen met je hond, maar soms kan het gewoon niet anders dan dat je hem eventjes alleen moet laten.

Het ergste wat kan gebeuren is dat de hele straat je hond hoort blaffen en janken als hij alleen thuis is, of dat spullen in je huis kapot worden gemaakt. Om dit te voorkomen is het slim om vanaf jongs af aan al te beginnen met het aanleren om alleen te zijn.

Allereerst moet jij weten waarom ze dingen stuk maken en blaffen of janken wanneer ze alleen thuis zijn. Zo kun je het namelijk oplossen. Het bijten aan meubels of krabben aan deuren komt omdat ze zich snel vervelen. Ze houden er simpelweg niet van om alleen te zijn, en gaan dan iets zoeken om te doen. Meestal gaat dat ten kostte van je meubels, deuren of gordijnen.

Dat de honden blaffen of janken als ze alleen thuis zijn komt omdat het hele sociale dieren zijn. Ze voelen zich eenzaam wanneer ze alleen zijn en hebben niemand waar ze naar toe kunnen gaan. Om deze reden kunnen ze met gemak ervoor zorgen dat de hele straat het hoort.

Franse Bulldog eenzaam

Om dit te voorkomen is het belangrijk om je Franse Bulldog vanaf jongs af aan te trainen in het alleen thuis blijven. Maar hoe pak je dit het beste aan in de opvoeding?

Hier zijn gelukkig verschillende oplossingen voor. Je moet hier echt de tijd voor nemen samen. Jouw hond moet namelijk leren dat wanneer je weggaat, je ook weer zal terugkomen. Aan het begin is dit heel moeilijk te begrijpen voor je hond.

Om te starten is het slim om je hond alleen in de kamer te laten en een bepaald commando te geven. Denk hierbij aan ‘blijf’ of ‘zit’. Vervolgens ga je voor een korte periode de kamer uit. Als je terug komt en hij heeft zich goed gedragen, moet je hem belonen. Doe dit een aantal keer per dag en verleng de tijd die je weggaat telkens een beetje. Als je dit blijft volhouden gaat je hond eraan wennen om alleen te zijn en weet hij ook dat je telkens terugkomt

Benchtraining

Een andere oplossing is benchtraining. Hierbij leer je de pup wennen aan de bench. Dit is zijn veilige plelke en dit moet hij ook zo gaan ervaren. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als wat je hiervoor hebt gelezen. Wanneer je hond zich goed gedraagt, beloon je hem voor zijn gedrag.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je Franse Bulldog zich misdraagt, vooral in het begin. Hij gaat dan janken en blaffen omdat hij eruit wil. Het is belangrijk om hier niet aan toe te geven, anders denkt je hond dat hij er altijd uit mag als hij blaft of jankt. Dit gedrag moet je gaan negeren.

Uiteindelijk zal je hond beseffen dat wanneer hij rustig is een beloning krijgt, en wanneer hij blaft geen aandacht krijgt. Zo weet hij wat goed en fout is.

Ook dit moet je geleidelijk opbouwen. Je zult merken dat je hond na een tijdje zijn bench niet meer erg vind. Hij zal hier soms zelfs uit zichzelf in gaan liggen terwijl jij gewoon thuis bent. Puur om tot rust te komen. Zorg er wel voor dat je de bench niet als straf gebruikt, dan gaat hij de bench daarmee associëren en wordt het telkens een probleem als je weggaat en hem in de bench doet.

Meer informatie over dit hondenras?

Franse Bulldog opvoeden

In dit artikel heb je veel informatie gelezen over het alleen thuis blijven van de Franse Bulldog en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Misschien dat je na het lezen van dit artikel wel meer vragen hebt.

Daarom wil ik je doorverwijzen naar de website van Piet de Wit. Dit is een expert op het gebied van de Franse Bulldog en heeft al ruim 35 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van dit hondenras!

Om jou nog meer te helpen, heeft hij zelfs een E-Book uitgebracht waarin hij al jouw vragen beantwoord. Na het lezen van dit boek heb jij een lieve, gehoorzame en gezonde Franse Bulldog. Je zult bij aanschaf van het E-Book veel gratis extra content verkrijgen!

Klik hier voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *