Het blaffen van je Franse Bulldog afleren: Dit is wat je moet weten!

Vrolijke Franse Bulldog

Het blaffen van je Franse Bulldog is een vorm van communicatie. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom hij blaft.

Er is geen hond die nooit blaft en dit hoeft ook helemaal niet. Maar als je hond teveel blaft kan het irritatie opwekken. En dit kun je gelukkig verminderen.

In dit artikel lees je alles over het blaffen van de Franse Bulldog. Je leest tips hoe je ermee om moet gaan, wat je kunt doen om het te verminderen en wat je zeker niet moet doen als je hond gaat blaffen.

Waarom blaffen Franse Bulldogs?

Her zijn heel veel redenen voor. Allereerst is het een vorm van communicatie. Door middel van blaffen willen ze iets aan jou laten weten. Dit kan verschillende betekenissen hebben.

Je Franse Bulldog gaat bijvoorbeeld blaffen als hij bang is of jou iets wilt laten weten. Hij hoort een geluid dat hem niet bekend is en denkt dat er gevaar is.

Een ander voorbeeld is dat hij blaft om zijn territorium af te bakenen. Dit betekend eigenlijk dat hij zich in het nauw voelt gedreven door personen die te dichtbij komen die hij niet kent. Dit kan ook leiden tot agressief blaffen.

Ook kan het voorkomen dat je Franse Bulldog blaft uit vreugde. Als jij na een lange werkdag weer thuis komt, of als hij met je wilt spelen. Je hond is gewoon blij om je weer te zien en kwispelt en blaft erop los om dit te laten merken aan jou.

Als laatste en misschien wel de vervelendste is dat je hond gaat blaffen uit verveling of eenzaamheid. Dit is eigenlijk ook vrij logisch, honden zijn namelijk roedel dieren en geen dieren om lang alleen te laten. Dan gaan ze zich vervelen of ze gaan zich eenzaam voelen. Dit wil je geen enkele hond aandoen. Dit uitten ze door veel te gaan blaffen.

Het blaffen van een Franse Bulldog afleren

Het is natuurlijk niet bij elke hond van groot belang om het af te leren. Het is namelijk heel normaal dat honden af en toe blaffen. Toch zijn er een heleboel honden die te veel blaffen. Dit kan enorm irritant zijn.

Het is dus logisch dat je dit wilt afleren, of in ieder geval wilt verminderen. Gelukkig is dit mogelijk. Als eerst moet je de oorzaak van het blaffen zien te vinden. Dit is dus 1 van de bovenstaande.

Als je dit hebt gevonden kun je het probleem gericht aanpakken. Hiervoor zijn veel theorieën. Deze ga je zo allemaal lezen, en zo kun je zelf kijken welke het best bij jouw Franse Bulldog past.

Negeer het blaffen

Om het blaffen van je Franse Bulldog te negeren is soms heel moeilijk, maar wel effectief. Als jij namelijk aandacht geeft aan je hond tijdens het blaffen, gaat hij alleen maar harder door. Roep je Franse Bulldog dus ook niet tijdens het blaffen, dan denkt hij dat hij het juist goed doet.

Wanneer je hond zin in een koekje heeft en naar je gaat blaffen zijn er veel baasjes die meteen een koekje geven. Dit is echter niet goed. Als je dit doet denkt je hond namelijk dat het heeft gewerkt en dat hij het de volgende keer weer zo kan doen.

Franse Bulldog aan het zitten

Op deze momenten is het van belang dat jij als baas zijnde dit gedrag negeert en wacht tot je hond weer rustig is. Als hij een tijdje niet meer blaft, kun je hem belonen met het koekje die hij wou.

Gebruik anti-blaf apparaten

Deze apparaten worden steeds populairder. Het gaat hierbij om een anti-blafband en een Ultrasoon anti-blaf apparaat.

Wanneer je gebruikt maakt van de anti-blafband moet je wel een aantal dingen goed onthouden. Vermijd bij aankoop bijvoorbeeld blafbanden die werken met elektrische schokken. Deze worden verkocht maar werken juist averechts. Ze gaan je niet helpen om het blaffen van je hond te verminderen. Deze blafbanden met elektrische schokkken vallen zelfs onder de categorie dierenmishandeling.

Verder is het niet slim om een goedkope blafband te kopen van een site met producten uit het verre oosten. Deze zijn enorm veel in de omloop maar zijn niet allemaal even goed. Vaak hoor je dat honden van deze banden veel pijn krijgen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling

Daarom raad ik aan om de LKNJLL variant te proberen! Hiermee kun je je hond effectief trainen zodat hij stopt met blaffen. Dit gebeurt niet met schokken, maar juist door een lichte vibratie, vergelijkbaar met de trilfunctie op je telefoon. Op deze manier kun je weer genieten van je hond in huis, in plaats van dat je je ergert als er iemand langsloopt of als hij iets hoort.

Naast anti-blafbanden is er ook nog het Ultrasoon anti-blaf apparaat.  Dit apparaat zendt een geluid uit waardoor je hond gaat stoppen met blaffen. Het is volledig veilig en onschadelijk voor jou en voor je hond! Er zitten 4 niveau’s op, 1 test niveau en 3 niveau’s van gevoeligheid. Dit Ultrasoon anti-blaf apparaat is duurzaam en ook waterdicht!

Maak gebruik van duidelijke commando’s

Veel mensen weten niet hoe belangrijk duidelijke commando’s zijn voor honden. Het is slim om dit al vanaf het begin van de opvoeding erin te krijgen.

Ook om blaffen te verminderen in het handig om gebruik te maken van commando’s. Een veelvoorkomende duidelijke commando is bijvoorbeeld ‘’Stil’’. Als je hond niet begrijpt weet hij precies wanneer hij stil moet zijn. Dit zorgt voor een hoop meer rust in huis.

Om dit aan te leren kun je gebruik maken van een Clicker. Dit werkt heel fijn en zorgt ervoor dat jouw hond snel nieuwe dingen kan leren. Het enige wat je nodig bent is een aantal beloningen de Clicker.

Een Clicker gebruik je om het gewenste gedrag van je hond te markeren en te belonen. Als je het goed toepast, kun je je hond snel gewenst gedrag leren. De Clicker is gemakkelijk vast te houden. Ook is hij voorzien van een polsbandje. De verhoogde knop voorkomt dat je mis klikt en de metalen delen van Clicker zijn van roestvrij staal.

Zorg voor voldoende beweging voor je Franse Bulldog

Hoewel Franse Bulldogs niet de energiekste honden zijn, is voldoende beweging toch van groot belang. Dit is eigenlijk zo bij elke hond. Ze willen niet alleen fysiek uitgedaagd worden, maar ook mentaal.

Als dit niet gebeurd, en je geeft je Franse Bulldog te weinig aandacht kan hij veel meer gaan blaffen. Hij blaft namelijk om aandacht te vragen en uit verveling.

Het is dus enorm belangrijk om genoeg te spelen met je hond en samen lekker vaak naar buiten te gaan. Om hem mentaal uit te dagen is het ook slim om andere wandelroutes te lopen en hem mee te nemen naar mooie parken of bossen waar hij nog niet is geweest.

Franse Bulldog in de bladeren

Als hij na de wandeling moe en voldaan is, zal hij niet meer overmatig blaffen. Het is namelijk zo dat een uitgeputte Franse Bulldog over het algemeen rustig is.

Dit moet je absoluut niet doen als jouw Franse Bulldog gaat blaffen

Natuurlijk heb je met alles wat je doet goede bedoelingen voor je hond. Maar als je niet over de kennis beschikt, kun je dingen doen die het blafgedrag van je Franse Bulldog alleen maar erger maken.

Éen van die dingen is dat mensen schreeuwen naar hun hond als ze blaffen. Het kan inderdaad vervelend zijn als je hond veel blaft en dan wil je wel eens schreeuwen dat hij stil moet zijn. Maar dit maakt het juist alleen maar erger. Je geeft namelijk aandacht aan zijn negatieve gedrag.

Je Franse Bulldog verstaat namelijk helemaal niet wat jij naar hem schreeuwt. Hij denkt alleen maar dat je meedoet met het blaffen. Natuurlijk is dit niet het geval als je het commando ‘’Stil’’ hebt getraind en toegepast. Dan zal hij begrijpen dat hij moet stoppen met blaffen.

Ook zijn er baasjes die denken dat ze alles geprobeerd hebben en dan maar een muilkorf gaan gebruiken tegen het blaffen. Dit is niet de juiste oplossing. Een muilkorf is sowieso geen goed middel tegen blaffen. Ze werken juist averechts bij blaffende honden. Door de muilkorf zal jouw hond alleen maar meer frustratie hebben en hij zal deze gaan uitten op een vervelende manier.

Meer informatie over de Franse Bulldog?

Franse Bulldog opvoeden

In dit artikel heb je veel info gelezen over het blaffen van de Franse Bulldog en hoe je dit kunt aanpakken. Misschien dat je na het lezen van dit artikel wel meer wilt weten over dit leuke hondenras.

Daarom wil ik je doorverwijzen naar de website van Piet de Wit. Deze expert heeft ruim 35 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van de Franse Bulldog.

Hij heeft ook een E-Book uitgebracht die jou helpt met het opvoeden van je Franse Bulldog en ervoor zorgt het een lieve, gezonde en gehoorzame hond wordt.

Ja! Ik wil meer info over de Franse Bulldog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *