Franse Bulldog karakter: Wat maakt deze hond zo bijzonder?

Franse Bulldog

Het karakter van de Franse Bulldog heeft zijn voordelen en zijn nadelen, net als elk ander hondenras. Maar de voordelen zijn al zo leuk dat je de nadelen bijna niet meer ziet.

Mede door het lieve en schattige uiterlijk en zijn leuke karakter is de Franse Bulldog inmiddels één van de populairste hondenras in Nederland.

In dit artikel lees je de voordelen en de nadelen van het karakter van deze hond en hoe je ervoor kunt zorgen dat jij een lieve Franse Bulldog krijgt.

Voordelen van het Franse Bulldog karakter

De Franse Bulldog is een vriendelijke hond die ook heel erg enthousiast kan zijn. Soms vinden mensen zelfs dat ze iets te enthousiast over kunnen komen. Op deze momenten is hij druk, speels en weet hij niet van ophouden. Naast deze drukke kant, heeft de Franse Bulldog ook een veel rustigere kant. Hierin is hij zacht, lief en gevoelig.

De gevoelige kant is vooral te zien bij stemverheffingen en wisselende stemmingen. Hier kan dit hondenras echt niet tegen. Ze houden er ook niet van als ze schreeuwend worden gecorrigeerd of geroepen. Dit schrikt je hond eigenlijk alleen maar af en zo leert hij niet het snelt. Het verbeterd de band tussen jullie ook totaal niet.

Wat het Franse Bulldog karakter eigenlijk het meest kenmerkt is intelligentie. Deze honden zijn heel slim en kunnen ook heel snel nieuwe dingen leren.

De grootste voordelen van het Franse Bulldog karakter zijn:

  • Vriendelijk en aanhankelijk, ze zien er lief uit en dat zijn ze ook. Ze zijn erg nieuwsgierig en willen overal bij zijn. Dit zorgt er ook voor dat ze niet goed alleen kunnen zijn.
  • Zoals eerder vermeld slim en snel lerend.
  • Sociaal tegenover mensen en dieren. Echter hebben andere honden vaak wat meer moeite met de Franse Bulldog. Dit komt niet door het karakter maar door het uiterlijk. Andere honden hebben moeite met de gedrongen neus en gerimpelde hoofd. De knorrende geluiden van de Franse Bulldog wordt af en toe ook als bedreiging ervaren.
  • Speels en enthousiast. Deze honden zijn enthousiast en vaak heel vrolijk. Ze willen overal bij zijn en kunnen erg lang spelen, hier krijgen ze geen genoeg van.

Nadelen van het karakter

Natuurlijk heeft elke hond zo zijn nadelen in het karakter waar jij als baas wat extra aandacht aan moet besteden. Dit is bij de Franse Bulldog niet anders. Deze hond is heel vriendelijk en sociaal, maar een reu kan ook heel dominant zijn richting andere honden. Met dominantie wordt geen agressie bedoeld, want dat zit niet in dit hondenras. Maar bij honden die groter dan de Franse Bulldog zijn kan hij soms bedreigend overkomen voor de andere hond.

Zwarte Franse Bulldog

De Franse Bulldog heeft veel aandacht nodig. Dit hondenras wordt ook wel aandachttrekker genoemd. Hij zal zich ook snel beledigd voelen als hij vindt dat jij als baas zijnde niet genoeg aandacht aan hem geeft. Dit zal hij ook zeker uiten. Een Franse Bulldog doet dit door je te negeren.

Franse Bulldogs staan er om bekend om heel eigenwijs te zijn. Zodra zij iets in hun hoofd hebben krijg jij het er niet meer zo makkelijk uit. Ze doen vaak waar ze zin in hebben en niets kan ze dan nog tegen houden.

Tot slot kunnen Franse Bulldogs moeilijk alleen thuis blijven. Hij heeft hier enorm veel moeite mee omdat hij graag overal bij wilt zijn en aandacht wil. Met de juiste opvoeding zijn al deze nadelen van het karakter niet eens zo heel erg. Zo kun je je Franse Bulldog met de juiste opvoeding echt wel even alleen thuis laten.

Hoe zorg je ervoor dat je een Franse Bulldog krijgt met een fijn karakter?

Hier is een heel simpel antwoord op, en dat is een goede opvoeding en socialisatie. Dit geldt niet alleen voor de Franse Bulldog, maar ook voor elk ander hondenras. Vele mensen vergeten dat de opvoeding meteen begint op de eerste dag dat jij jouw nieuwe hond in huis neemt. In deze periode begint namelijk het zindelijk maken.

Daarna volgt de socialisatie. Hiermee wordt bedoeld dat jij jouw Franse Bulldog laat wennen aan vreemde mensen, andere dieren en situaties die nou eenmaal bij het dagelijks leven horen. Hier zal jouw hond aan moeten wennen, en dit doet hij het beste een aantal weken nadat hij zindelijk is geworden. Op deze leeftijd is het goed voor een hond om nieuwe indrukken op te doen.

Franse Bulldog puppy

Wat je eerder hebt gelezen is dat Franse Bulldogs erg veel aandacht vragen. Dit begint echter al op jonge leeftijd. Probeer dan dit gedrag niet te stimuleren door het te negeren of te corrigeren. Doe je dit niet? Dan wordt straks jouw Franse Bulldog de baas, en dit moet je voorkomen.

Het karakter van de Franse Bulldog is geweldig, maar hebben wel de juiste opvoeding nodig. Consequent en duidelijk op een vriendelijke manier. Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar met de juiste informatie kom je een heel eind. Met de goede opvoeding heb jij er een vriend voor het leven bij.

Meer informatie over de Franse Bulldog?

Franse Bulldog opvoeden

In dit artikel heb je veel informatie gelezen over het karakter van de Franse Bulldog. Misschien dat je na het lezen van dit artikel nog steeds met vragen zit over de opvoeding of andere zaken rondom dit leuke hondenras.

In dat geval wil ik je doorverwijzen naar de website van Piet de Wit. Hij is een expert op het gebied van Franse Bulldogs en heeft al meer dan 35 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van dit hondenras.

Om mensen die met vragen zitten over de Franse Bulldog nog beter te helpen, heeft hij een E-Book uitgebracht. Bij aanschaf van het E-Book krijg je ook nog veel extra gratis content waardoor jij alles in huis hebt om je Franse Bulldog de opvoeding te geven die hij verdiend.

Klik hier voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *