Jack Russel in de bench? Zorg dan wel voor de juiste maat!

Jack Russel aan het liggen

Jouw Jack Russel moet soms even in de bench. Het komt namelijk bij iedereen wel eens voor dat er even niemand thuis kan zijn.

Het kiezen van de juiste maat bench is heel belangrijk. De grootte van de bench is afhankelijk van het ras maar ook van het doel waarvoor je de bench gebruikt.

In dit artikel gaan we zorgen dat jij de perfecte grootte van de bench kunt vinden voor jouw Jack Russel. Verder lees je nog een hele hoop algemene tips.

Waarom een bench voor mijn Jack Russel?

Een bench heeft meerdere voordelen voor je Jack Russel. Denk bijvoorbeeld aan het zindelijk maken van je hond. Dit proces wordt dankzij de bench enorm versneld. Je beperkt de ruimte van je hond namelijk.

Naast het makkelijker zindelijk maken van je hond zorgt een bench er ook voor dat je hond een eigen plekje in huis heeft. Voor vele honden is een bench niet zomaar een plekje, maar echt hun veilige plekje waar ze zich terug kunnen trekken en tot rust kunnen komen.

Er zijn mensen die het zielig vinden, een hond in een bench. Dit is het totaal niet. Het is algemeen bekend dat elke hond behoefte heeft aan een eigen plaats waar ze even tot rust kunnen komen na al het spelen en rennen. Het kan echter wel zielig worden als er nooit iemand thuis is en je hond alleen maar in de bench doorbrengt. Hier is zowel de bench, als je hond niet voor gemaakt. 

De bench in huis

Als je een bench hebt gekocht zijn er een aantal zaken handig om te weten. Denk hierbij aan de juiste plaats van de bench en wanneer je hem dient te gebruiken.

Een bench is namelijk een hulpmiddel en geen hok om je hond in te doen als hij even niet luisterd of vervelend is. Een hond is namelijk geen dier dat gemaakt is om vaak op een paar vierkante centimeter de dag door te brengen. Maar een hond wil vrijheid, en dan gaat hij uit zichzelf wel in de bench om tot rust te komen.

Jack Russel aan het slapen

Een paar uurtjes weg is echt geen probleem voor de Jack Russel. Ook in de nacht kan het prima. Wel is het van belang dat de bench op een rustige plaats staat. Zo kan je hond altijd tot rust komen wanneer hij wil zonder constant gestoord te worden.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor puppy’s. Hiervoor is het ook belangrijk om een rustige plek te hebben. In de woonkamer is altijd heel veel beweging en dit zorgt voor ontzettend veel prikkels bij honden. Bij volwassen honden zou dit nog kunnen, maar bij puppy’s niet. Deze zijn over het algemeen veel te nieuwsgierig. De pup heeft dan moeite met in slaap komen, terwijl dat juist heel belangrijk is voor puppy’s.

De juiste afmetingen van de bench

Dit is voor de meeste honden verschillend. Veel mensen kopen alleen een bench op de grootte van de hond. Naast de grootte speelt het doel waarmee je de bench gebruikt ook een enorme rol.

Gebruik je de bench alleen voor het zindelijk maken? Dan is een kleine bench prima. Hiermee voorkom je namelijk dat hij zijn eigen wc gaat maken door aan 1 kant te slapen en aan de andere kant zijn behoefte te doen.

Maar gebruik je de bench ook in de nacht? Of als er niemand thuis is? Dan ga je voor een bench met iets meer ruimte.

Het ligt dus niet alleen maar aan de grootte, maar er komt ook nog iets meer bij kijken.

Hoe lang kan een Jack Russel in de bench

Dit verschilt per Jack Russel. Er zijn namelijk honden die het niet fijn vinden om opgesloten te worden in de bench. Maar er zijn ook honden die het juist fijn vinden om tijd alleen te hebben.

Er vanuit gaan dat jij een volwassen Jack Russel hebt kan hij ongeveer 7 a 8 uur zijn behoeften ophouden. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het goed is om je Jack Russel 8 uur op te sluiten.

Dit is niet goed voor honden omdat het sociale dieren zijn. Elke dag 8 uur opgesloten zitten veranderd jouw Jack Russel. Zijn gedrag wordt agressiever en hij is veel minder blij. Voor een keertje kan het zeker wel, maar niet elke dag.

Jack Russel aan het liggen

Wat wel goed is voor een hond is alles tot maximaal 5 uur alleen zijn. Als je dan terug komt moet je hem wel direct uitlaten. Hij moet dan natuurlijk zijn behoefte doen. Het beste is eigenlijk dat jij je Jack Russel gaat trainen om alleen in de woonkamer te zijn bijvoorbeeld. Hier heeft hij net wat meer ruimte als in de bench. Dit kost echter wel veel tijd en energie.

In de nacht is het een ander verhaal. Hier is het niet erg als je hem langer dan 5 uur in de bench houdt. Je hond is dan aan het slapen, waardoor hij zijn energie toch niet kwijt kan. Wat echter niet veranderd, is de 8 uur dat hij zijn behoefte kan ophouden. Let hier dus wel op en ga er op tijd met hem uit, voordat hij een ongelukje heeft in de bench.

Zit er verschil in bij een puppy of een volwassen Jack Russel?

Hier zit zeker een duidelijk verschil in. Zoals je weet kan een puppy veel minder lang zijn behoefte ophouden. Automatisch kan je pup dus ook minder lang in de bench.

In de eerste 10 weken moet je pup om het uur uit de bench om uitgelaten te worden. Dit is echt belangrijk tijdens de opvoeding. Probeer het daarna steeds minder vaak te doen en verleng de momenten dat hij niet uitgaat. Op deze manier train je zijn blaas.

Het zal ongeveer 5 tot 8 weken duren voordat je pup 5 uur in de bench kan zonder zijn behoefte te doen. Zijn blaas wordt steeds sterker.

De perfecte Jack Russel bench

Voor elke hond bestaat een goede bench. Dus ook voor de Jack Russel. Na onderzoek gedaan te hebben komen wij uit bij de Duvo Topline Hondenbench 2 deurs. De afmetingen van deze bench zijn 62x44x50 centimeter.

Jack Russel bench

Deze zwarte bench heeft anti slip voeten voor het veilig vervoeren van je hond in de auto of in huis. Deze bench is gemakkelijk in te klappen en heeft ook een draadhandvat.

Jouw Jack Russel gaat dit snel zien als een veilige plek. Met een leuk kussen erbij zal hij ook overdag er zelfs in gaan omdat het zo lekker ligt.

Let wel op, deze bench is bijna uitverkocht! Bij aankoop via de link bespaar je 20% op de adviesprijs.

Meer info over de Jack Russel?

In dit artikel heb je veel informatie gekregen over de juiste bench voor jouw Jack Russel. Er staat verder niet veel in over het hondenras, dus het kan zijn dat jij nog met vragen zit!

Om je hiermee verder te helpen kun je een kijkje nemen tussen mijn andere artikelen over de Jack Russel en wil ik je adviseren om eens een kijkje te nemen op de website van Jan Kremer. Hier staat heel veel nuttige informatie die jou verder gaat helpen.

In zijn E-Book wordt je geleerd hoe je jouw Jack Russel met positieve methodes op kan voeden en ervoor kunt zorgen dat je een lieve en gehoorzame hond krijgt. Met deze methodes ga je jarenlang plezier van jouw hond hebben.

Een voordeel van een E-Book is dat je het per direct kunt downloaden en meteen meer kunt leren over de Jack Russel om een betere baas te zijn.

Klik hier voor meer info!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *