Het sterke, eigenzinnige karakter van de Jack Russel

jack russel aan de riem

De Jack Russel heeft een apart karakter. Zoals elke hond, heeft ook deze goede eigenschappen en minder goede eigenschappen.

Een Jack Russel is van zichzelf erg dominant en staat er dan ook wel om bekend jouw grenzen vaak op te zoeken. Dit gedrag is natuurlijk te voorkomen met een goede opvoeding.

Als jij weet hoe je met het karakter van een Jack Russel om moet gaan, en je hond op de juiste manier opvoed, dan is de Jack Russel een erg lieve en trouwe hond. Natuurlijk blijft hij wel altijd vol temperament zitten.

Jack Russel karakter: Van leergierig naar koppig

De Jack Russel is een speelse hond die houdt van spelen en rennen. Daarnaast is hij slim, opgewekt, stoer en eigenzinnig. Dit zijn de eigenschappen waar jij als baasje het meeste rekening mee moet houden.

Door de leergierigheid van de hond, en het slimme karakter, is het makkelijk om hem te trainen. Jack Russels vinden het leuk om dit te combineren met een spelletje. Een voorbeeld hiervan is apporteren. Na een paar keer een bal weggooien, zullen ze al begrijpen dat ze hem terug naar jou moeten brengen. Beloon de hond als hij dit doet, dan weet hij dat hij goed bezig is.

Jack russel met een bot

Met deze andere eigenschappen, kan de Jack Russel vrij dominant en koppig overkomen. Als pup is het belangrijk om te beginnen met een duidelijke leiding te geven aan de hond. Het is namelijk zo, dat de Jack Russel als pup zijnde zijn gedrag vaststelt voor de toekomst.

Het is erg lastig met zo’n lief uiterlijk, maar het is belangrijk om je niet te laten verleiden. Het is niet altijd makkelijk om nee te zeggen tegen een Jack Russel puppy, of hem te corrigeren, maar de aanhouder wint. Als je dit vanaf het begin doet, creëer je een goede band met de hond en zal je zien dat je er een trouwe vriend voor het leven bij hebt.

Heel leuk voor jong en oud

Dat de Jack Russel een leuke hond is voor een gezin, komt ook door het karakter. De hond is namelijk erg enthousiast. Als hij even alleen is geweest, en er komt weer iemand thuis is hij enorm blij en wil hij meteen met je spelen.

Thuis kan het ook een hele rustige hond zijn die gewoon even bij jou op schoot wil liggen omdat hij dat fijn vindt. Met de juiste opvoeding is de Jack Russel ook goed met kinderen. Deze fijne eigenschappen maken hem een gezellige gezinshond.

Bij de Jack Russel staat plezier voorop. De energieke hond is tot late leeftijd erg speels, en houdt er van om achter speeltjes aan te rennen. Hier haalt hij veel plezier uit en dit zorgt ervoor dat hij niet verveeld raakt.

Jack russel aan het spelen

Van nature is de Jack Russel natuurlijk een jachthond. De Engelse terriër beschikt ook over een uitstekende conditie en is bijna niet moe te krijgen. Het is dan ook belangrijk om hem genoeg beweging te geven.

Er zijn verschillende dingen die je met jouw Jack Russel kunt doen om hem genoeg beweging te geven.

  • Goede wandelingen
  • Fietsen met de hond aan de lijn
  • Spelen
  • Samen hardlopen

Karakter eigenschappen die je moet weten!

Je hebt al veel karaktereigenschappen van de Jack Russel gelezen. Er zijn er toch nog een aantal die je moet weten zodat je goed voorbereid bent bij het begin van de opvoeding.

De Jack Russel kan overmoedig zijn. Het is een kleine hond, maar dat heeft hij zelf niet altijd door. Bij grotere honden kan dit best gevaarlijk zijn. Niet elke hond is van zo’n houding gediend, en dit kan in het ergste geval lijden tot een confrontatie en eventueel verwondingen voor jouw hond. Hou dit in de gaten, en zorg ervoor dat jouw hond niet in deze situatie komt.

Verder is de Jack Russel ook een hond die heel snel is afgeleid. Dit kan tot aparte situaties leiden. Zoals eerder genoemd, is hij erg speels. Het kan zo zijn dat hij tijdens het spelen opeens stopt en zich totaal ergens anders op focust.

Als dit gebeurd, is het ook lastig om met de hond te communiceren. De Jack Russel is dan helemaal afgeleid, en hierdoor lijkt het er soms op dat hij niet wil luisteren naar jou. Hier kan hij niks aan doen.

Waar hij wel iets aan kan doen, is als hij niet luistert omdat hij jou uit wil dagen. Deze eigenwijze karaktereigenschap zie je heel vaak bij Jack Russels. Geef hier niet aan toe, en zorg dat het eigenzinnige karakter van de hond niet de overhand gaat krijgen. De hond moet van jongs af aan al weten wie de baas is.

Meer weten over de Jack Russel?

Jack russel geheimen onthuld

In dit artikel ben ik alle karaktereigenschappen van de Jack Russel doorgelopen. Het is belangrijk dat jij het hondenras kent dat je wilt kopen, of net hebt gekocht. Nadat je dit hebt gelezen, kan ik het me voorstellen dat je nog met vragen zit, of meer wilt weten over de Jack Russel!

Ik zou je daarom willen adviseren om de website van Jan Kremer eens te bezoeken. Op deze website vind je heel veel nuttige informatie die jou helpen bij het opvoeden van de Jack Russel.

In het nieuwe E-Book van Jan Kremer genaamd ‘’Het complete handboek voor de Jack Russel’’ wordt je geleerd hoe je jouw Jack Russel met positieve methodes op kan voeden.

Met deze methodes wordt jouw Jack Russel een lieve, gezonde en gehoorzame hond die jou en je familie jarenlang plezier zal beleven.

Wil jij nou meer weten over het nieuwe E-Book van Jan Kremer en antwoorden op al jouw vragen? Klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *