Wanneer is een Jack Russel volgroeid? Dit moet je weten!

Lachende Jack Russel

Een Jack Russel is als puppy erg klein en ziet er schattig uit. Dit veranderd door de jaren heen wel. Dit energieke hondenras, met zijn sterke en eigenzinnige karakter kan tot wel 17 jaar oud worden. Veel mensen vragen zich af wanneer de Jack Russel eigenlijk volgroeid is.

In dit artikel lees je hier meer informatie over. Je leest wanneer jouw Jack Russel volgroeid is, of jouw pup op de goede manier groeit en waarom jij de groeit van jouw pup goed in de gaten moet houden.

Het is belangrijk om de groei van de hond in de gaten te houden

Lang niet iedereen houd de groei van zijn of haar puppy in de gaten. Dit is echter wel aan te raden. Het is namelijk belangrijk dat jij in de gaten houd of jouw puppy wel goed groeit en niet te zwaar wordt of andere kwaaltjes krijgt.

Mocht jouw puppy te zwaar worden, dan komen zijn gewrichten onder meer druk te staan. Dit is niet goed en ook niet fijn voor een puppy. Zorg er dus voor dat jouw puppy de juiste voeding krijgt, en ook de juiste hoeveelheid. Hier lees je zo meteen meer over.

Jack Russels zijn honden die van zichzelf aanleg hebben om sneller dik te worden dan andere honden. Dit wil jij natuurlijk te allen tijde voorkomen. Het is voor jou als baas niet fijn, en voor jouw puppy al helemaal niet als hij al op vroege leeftijd overgewicht heeft.

Dit is makkelijk te voorkomen. Zorg ervoor dat je niet teveel voeding geeft aan je hond, en dat hij genoeg beweging krijgt. Dit kan in allerlei vormen. Denk hierbij aan een wandeling of samen een spelletje spelen.

De groeispurt

In de beginperiode heeft jouw puppy veel rust nodig. Hij zal ook veel slapen, en snel moe zijn als hij iets heeft ondernomen. Dit is vooral zo in de puppy fase, daarna zal hij zeker meer energie krijgen.

Jij hebt natuurlijk een Jack Russel genomen voor zijn energie. Verwacht er als puppy niet teveel van, en dwing hem ook niet om te spelen. Dit soort dingen komen vanzelf. Een pup heeft gewoon echt zijn tijd nodig en slaapt nou eenmaal veel.

Slapende Jack Russel

Het wordt dan ook afgeraden om in de beginperiode langer dan tien minuten te wandelen. Hierbij worden de gewrichten van de pup namelijk zwaar belast, en bovendien moet hij hier nog enorm aan wennen.

Kleine stukjes wandelen is helemaal niet erg, en dit mag zelfs vier tot vijf keer per dag. Zorg er wel voor dat jouw hond na het wandelen niks tekort komt, en op een veilige plaats tot rust kan komen. Het is aan te raden om voor jouw puppy een eigen plaats te creëren.

Vanaf drie maanden begint zijn echte groeispurt. In deze periode groeit de Jack Russel snel, soms meer dan een centimeter per week. Buiten zijn lichamelijke groei, wordt de Jack Russel ook in zijn hoofd ouder.

Deze periode is belangrijk om te laten zien wie de baas is. Als je dat niet laat zien, zal de Jack Russel hier gebruik van maken. Ook begint hij vanaf deze leeftijd zijn territorium een beetje af te bakenen. Dit merk je vooral met zijn speeltjes, deze zal hij steeds meer gaan beschermen en laten zien dat ze van hem zijn.

Af en toe kan de Jack Russel ook wat angstig worden, en hij leert steeds beter om zijn plaats te kennen met andere honden. Soms vergeet hij nog wel dat hij klein is, en daagt hij zelfs veel grotere honden uit, maar meestal herkend hij wel de situatie en het kan zelfs zo zijn dat jouw Jack Russel onderdanig wordt wanneer er andere honden bij zijn.

Groeit mijn Jack Russel wel goed?

Dit vragen eigenlijk best veel mensen die een Jack Russel hebben zich af. Is het wel mogelijk om dit te controleren? En is hij nog niet volgroeid? Wanneer jouw Jack Russel volgroeid is lees je zo, en het is wel degelijk mogelijk om te controleren of jouw puppy goed groeit.

Als eerst is het belangrijk om op de voeding te letten, zodat de groei van jouw puppy goed verloopt. Een Jack Russel heeft als pup zijnde veel moeite met eten. Vooral met veel brokjes in één keer eten.

Hij heeft in zijn groeifase genoeg weerstand nodig. Zijn immuunsysteem is immers nog niet ontwikkeld. De Jack Russel Terrier Junior van Royal Canin is speciaal ontwikkeld om de spijsvertering én de natuurlijke weerstand van jouw pup te ondersteunen.

Als jouw Jack Russel eenmaal volgroeid is, is het slim om over te gaan op de Jack Russel Terrier Adult van Royal Canin. Deze voeding levert je hond de juiste brandstof om zijn leven lang fit en vitaal te blijven.

Omdat je pup moeite heeft met veel in één keer te eten is verstandig om aan het begin de hond vier keer per dag eten te geven. Dit doe je zodat hij zijn voedingsstoffen wel binnen krijgt. Als je het bij drie keer per dag zou houden, zou de puppy elke keer wat eten laten liggen, omdat hij simpelweg niet zoveel in één keer op krijgt. Dit kan je later afbouwen naar drie keer per dag, als hij volgroeid is.

Je kan gemakkelijk zien en controleren of jouw Jack Russel goed groeit. Dit kun je zien aan de ribben van je hond. Als je deze niet ziet, maar wel kunt voelen zit jouw hond op een goed gewicht.

Een Jack Russel heeft een lengte van 25 tot 30 centimeter, dit komt neer op 5 tot 6 kilogram volgens de richtlijnen als hij volgroeid is.

Wanneer is mijn Jack Russel volgroeid?

Dit verschilt per hond, maar gemiddeld is de Jack Russel na 10 maanden lichamelijk wel uitgegroeid. Bij sommige honden is dit wat eerder, en bij sommige wat later. Schrik er niet van als jouw hond na die 10 maanden nog steeds groeit, want dit komt vaker voor.

Vrolijke Jack Russel

Na deze maanden zijn de spieren en botten sterk genoeg en zit hij op een normaal lichaamsgewicht voor een volwassen hond.

Je kan dit ook merken aan de geur van je hond. In deze periode zal ook de puppy geur verdwijnen en maakt de zachte vacht plaats voor de vacht van een volwassen Jack Russel.

Wanneer jouw hond dus volgroeid is, kan je steeds meer met hem doen. Voorbeelden hiervan zijn de lange wandelen, naar trainingen mocht dit nodig zijn en met hem spelen zonder dat hij meteen moe is.

Je zult merken dat jouw Jack Russel steeds energieker is en minder rust nodig heeft. Blijf dit wel in de gaten houden en blijf ervoor zorgen dat hij wel aan zijn rust komt, ook al heeft hij dat soms niet nodig. Dit lijkt zo en is schijn, elke hond heeft zijn rust nodig.

De Jack Russel behoort tot 1 van de 35 kleinste hondenrassen en zal dus lichamelijk niet heel groot worden. Het leuke van dit hondenras is dat hij tot op hoge leeftijd erg speels blijft, dit maakt hem ook een perfecte gezinshond.

Meer weten over de Jack Russel?

In dit artikel heb je veel informatie gelezen over de groei van de Jack Russel en wanneer hij volgroeid is. Er is nog veel meer informatie over dit energieke hondenras te vinden.

Mocht je na dit artikel nog met vragen zitten, bijvoorbeeld over de opvoeding of de verzorging van de Jack Russel zou ik je willen adviseren om de website van Jan Kremer eens te bezoeken. Op deze website vind je veel nuttige informatie wat handig voor jou kan zijn.

In het E-Book van Jan Kremer wordt je bijvoorbeeld geleerd hoe je jouw Jack Russel met positieve methodes op kan voeden en ervoor kan zorgen dat jouw Jack Russel een lieve, gezonde en gehoorzame hond wordt.

Klik hier voor meer informatie over de Jack Russel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *