Labradoodle puppy kopen? Dit moet je weten voordat je hem in huis neemt

Labradoodle aan het hijgen

Als je bij dit artikel terecht bent gekomen, wil jij een Labradoodle puppy kopen en heb je eigenlijk niet echt een idee waar je allemaal op moet letten bij dit lieve hondenras.

De gemiddelde kosten zijn hoger dan de kosten voor een rashond met stamboom. Hierdoor is het belangrijk dat je er voor de aankoop alles over weet.

In dit artikel lees je alle informatie over de prijs van de puppy, wat voor fokkers goed zijn en krijg je 7 handige tips mee.

Wat is de prijs voor het kopen van een Labradoodle puppy?

Als eerst moet je beslissen of je een Labradoodle puppy, of een Australian Labradoodle puppy wilt kopen. Tussen deze twee zit een prijsverschil. De Australian Labradoodle is duurder, omdat deze fokkers met zeer strenge richtlijnen moeten fokken.

De prijs voor een Australian Labradoodle loopt al snel op tot de 2000 euro. Natuurlijk zitten er altijd honden onder en iets boven die prijs. Het is belangrijk dat je niet op een fokker gaat bezuinigen, want de duurste fokkers zijn meestal ook de beste.

Elke fokhond wordt ook getest op erfelijke aandoeningen en ziektes. Ze worden getest op de volgende aandoeningen:

 • HD
 • Ellebogen
 • Patellas

Ook wordt er gekeken of de fokhonden dragers zijn van erfelijke ziektes zoals:

 • PRA
 • PRCD
 • Von Willebrand
 • DM
 • EIC
 • IC

Verder worden de ogen elk jaar gecontroleerd. Dit is best veel allemaal voor een hond. Maar hierdoor blijven de beste honden over. Daarom zijn er ook maar weinig beschikbaar en is de prijs hoog en de wachtrijen lang voor deze lieve honden.

Als je ervoor kiest om een gewone Labradoodle te kopen ben je minder geld kwijt. Het is ook belangrijk om deze goed te controleren. Het kan maar zo zijn dat jij allergisch bent voor honden. Als dat zo is, raad ik je aan een echte Australian Labradoodle te nemen.

Het vinden van de juiste fokker

Als jij op zoek bent naar de juiste fokker moet je niet op de prijs letten. Het is nou eenmaal zo dat een betrouwbare en ervaren fokker duurder is als een fokker die niet betrouwbaar is.

Vooral bij het zoeken naar een Australian Labradoodle moet je op zoek gaan naar de juiste fokker. Een juiste fokker wil het ras verbeteren en heeft gezonde en vrolijke honden.

Labradoodle aan het rennen

Er zijn heel veel fokkers op de markt die zeggen een echte Australian Labradoodle te hebben. Helaas zijn dit fokkers die liegen en niet uit zijn op het verbeteren van het ras. Deze ‘fokkers’ zijn uit op geld.

Om uit te zoeken wat de beste fokker is, moet je veel fokkers bezoeken. Dit betekend dat je niet meteen bij de eerste fokker jouw Labradoodle puppy moet kopen. Dit is vaak wel moeilijk voor mensen, aangezien je snel verliefd kan worden op een puppy.

Je kan altijd de stamboom opvragen van de ouders van de puppy. Zo kan je zien welke honden in de bloedlijn zitten en kan je je eigen conclusies trekken.

Als je de juiste fokker hebt gevonden, krijg je ook spullen mee van de fokker. Het is handig om van te voren te weten wat je mee hoort te krijgen, zodat je dit ook kunt controleren. De volgende spullen hoor je mee te krijgen:

 • Europees dierenpaspoort
 • Stamboom van de puppy
 • Verkoopcontract
 • DND afstemmingsbewijs
 • Een microchip met registratie
 • Een puppy paket of puppy brokjes zodat je de 1e dagen doorkomt
 • Iets wat vertrouwd is voor de pup en in het nest heeft gelegen

Kan ik een Labradoodle puppy kopen op Marktplaats?

Ja, het is mogelijk om een Labradoodle puppy te kopen op Marktplaats maar het is niet slim om te doen. Op Marktplaats worden veel Labradoodle puppy’s verkocht. Veel mensen zeggen dan dat het Australian Labradoodles zijn om meer geld te verdienen. Je wordt dus eigenlijk voorgelogen.

Labradoodle tussen de bladeren

Hou altijd in je achterhoofd dat een goede fokker helemaal geen Marktplaats nodig heeft. Het lijkt makkelijk om via hier een puppy te kopen, maar het is het niet waard. Een goede fokker met zijn eigen kanalen zijn veel betrouwbaarder.

7 handige tips bij het kopen van een Labradoodle puppy

Naast alle informatie die je net hebt gelezen, lees je hier nog een 7 handige tips die je helpen bij het kopen van een Labradoodle puppy.

 1. Zorg ervoor dat je geen Labradoodle of Australian Labradoodle puppy koopt die jonger is dan 8 weken.
 2. Vraag bij de fokker naar de papieren van de ouders van de puppy. Hierbij kun je denken aan de stamboom, de uitslag van gezondheidsonderzoeken, inentingsbewijzen etc.
 3. Is de puppy gezond? Zijn beide ouders heup en elleboogdysplasie vrij? Elke fokker beschikt over de officiële uitslag van dit onderzoek. Zorg ervoor dat je deze mag bekijken.
 4. Leg alle gemaakte afspraken met de fokker schriftelijk vast. Dit kan later heel goed van pas komen en kun je er echt iets aan hebben.
 5. Vraag voor aankoop hoeveel nestjes de moederhond heeft gehad. Het is namelijk zo dat ze maximaal 5 nestjes mag hebben.
 6. Bekijk de moederhond goed bij je bezoek bij de fokker. Kijk of de hond lief is of juist agressief. Is ze rustig of juist heel nerveus? Dit zijn allemaal dingen die belangrijk zijn om te bekijken. Dit gedrag zegt namelijk iets over de fokker, maar ook over jouw toekomstige puppy.
 7. De laatste tip is dat je nooit impulsief een hond moet kopen. Wanneer je dit doet, ga je misschien wel spijt krijgen. Een hond is niet iets wat je zo weer weg kunt doen. Een hond heeft aandacht en zorg nodig, denk er van te voren dus goed over na.

Wil je meer informatie over de Labradoodle?

Labradoodle geheimen onthuld

In dit artikel heb je veel informatie gevonden over het vinden van de juiste fokker en heb je handige tips gekregen die je moet weten voordat je een puppy koopt. Het kan zijn dat niet al jouw vragen zijn beantwoord in dit artikel.

Daarom zou ik je door willen verwijzen naar de website van Piet de Jong. Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Labradoodles.

Deze Labradoodle expert heeft een E-Book die je helpt om je Labradoodle met positieve methodes op te voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond.

Klik hier voor meer informatie over de Labradoodle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *