De populairste Labrador kruisingen: Ken jij ze allemaal?

Gouden Labrador

Waarom zijn er zoveel Labrador kruisingen? Dat komt omdat Labradors het populairste hondenras is in Nederland, en ook buiten ons land om erg in de smaak valt.

Labradors staan bekend om hun liefdevolle karakter en de loyaliteit aan de familie waar ze wonen.

In dit artikel lees je wat de populairste Labrador kruisingen zijn, binnenkort komt er een deel twee met nog meer leuke Labrador kruisingen. Het kruisen met andere rassen zorgt namelijk voor gekke en leuke combinaties.

Goldador

De Goldador is een kruising tussen de Labrador en de Golden Retriever. Deze twee hondenrassen hebben veel overeenkomsten en daarom is het ook één van de populairste kruisingen ter wereld.

Deze honden zijn erg intelligent, hierdoor zijn ze snel te trainen. De Goldador wordt ook veel gebruikt als blindengeleidehond.

Daarnaast voldoen ze ook heel goed aan de eisen voor een gezinshond. De kruising heeft een vriendelijk karakter en spendeert het liefst zo veel mogelijk tijd met de familie. Voor deze honden is het ook geen probleem als je kinderen hebt, dit vinden ze alleen maar leuk.

Goldadors beschikken meestal over de korte vacht van de Labrador. Dit is echter niet altijd zo, het kan heel erg verschillen. Ook de kleur kan verschillen per hond, al komt de gele vacht veel vaker voor bij Goldadors. De zwarte is iets minder populair onder de hondenliefhebbers.

Over het algemeen zijn Goldadors erg gezonde honden. Je moet er wel rekening mee houden dat ze erg actief en energiek zijn. Het is dus belangrijk dat je ze voldoende beweging kunt geven en de nodige ruimte om te kunnen rennen en spelen.

Mocht je je hond niet genoeg beweging geven, ontstaat er meestal ongewenst gedrag, en dit wil je juist voorkomen.

De levensverwachting van de Goldador is ongeveer hetzelfde als die van de Labrador

Borador

Dit is een kruising tussen een Labrador en een Border Collie. Deze honden staan erom bekend dat ze erg slim en gehoorzaam zijn.

Ook deze hond heeft weer een speels karakter. Het is dus belangrijk dat je hem genoeg aandacht geeft. De Borador wordt meestal tussen de 13 en 14 jaar oud. De lengte en het gewicht verschilt natuurlijk per geslacht maar gemiddeld zit de hond tussen de 25-30kg en wordt hij 45-55cm hoog.

Borador

De Borador heeft vergeleken met andere kruisingen van de Labrador meer vacht verzorging nodig. Daarnaast duurt het trainen en de socialisatie bij deze hond iets langer dan bij andere kruisingen van de Labrador.

De Borador is graag buiten en heeft zoals gezegd een speels karakter. Ook binnen is dit een lieve hond die in elk gezin uit de voeten kan met zijn gehoorzame karakter.

Er zit wel één belangrijke voorwaarde aan de Borador, en dat is dat je hem genoeg aandacht moet geven. Border Collies zijn hier erg gevoelig voor, en het kan zo zijn dat deze karaktereigenschap meegaat met de Borador. Ook is het belangrijk om de hond zowel fysiek als mentaal uit te blijven dagen, zodat hij niet verveeld raakt.

Labradoodle is één van de populairste Labrador kruisingen

Net als de Goldador, is ook de Labradoodle erg populair. Deze hond is een kruising tussen de Labrador en de Poedel. Één van de belangrijkste redenen waarom deze kruising zo populair is, is omdat het een goede hond is voor mensen met allergieën.

De Labradoodle heeft gemiddeld wel meer verzorging nodig dan andere Labrador kruisingen. Het is belangrijk om af en toe de hond te kammen of te borstelen om zo klitten te voorkomen. Dit kan erg pijnlijk zijn voor je hond en moet je ten alle tijden zien te voorkomen.

De vachten van de Labradoodles kunnen enorm verschillen en er is eigenlijk geen pijl op te trekken. Net als de kleur. Meest voorkomende kleuren voor Labradoodles zijn donker, licht en volledig zwart.

Het is een feit dat Poedels gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan auto-imuunziekten en heupdysplasie. Dus ga ervan uit dat dit ook voor kan komen bij Labradoodles.

Als jij het leuk vind om een hond goed te verzorgen en genoeg ruimte hebt om te spelen is dit voor jou de ideale hond. Mocht je nou allergisch zijn voor honden, is dit nog steeds voor jou de ideale hond. Zorg er wel voor dat je van pups af aan al bezig bent met de socialisatie, anders kan dit later nog voor problemen zorgen.

Boxador

Ook hier zegt de naam het eigenlijk al. Een Boxador is een kruising tussen een Labrador en een Boxer. Deze honden kunnen best groot worden, tot wel 65 centimeter hoog. Gemiddeld wegen deze honden 45 kilogram en worden ze 13 jaar oud. Het is gemiddeld berekend, dus het kan zijn dat de honden er iets onder of iets boven zitten.

Net als bij alle andere kruisingen, komen deze honden ook voor in verschillende kleuren. Denk hierbij aan bruin, zwart, goud of een gestroomde vacht. Af en toe kom je zelfs een mengeling tegen van deze kleuren.

Boxador

De vacht van een Boxador is eigenlijk simpel te verzorgen en vergt geen speciale aandacht. De opvoeding is weer een ander verhaal bij deze honden. Als je een eerste hond zoekt, is dit niet meteen iets voor jou.

De opvoeding vereist namelijk vaardigheden, geduld, toewijding en een hoop kennis. Dit soort honden hebben echt een goede opvoeding nodig en moeten goed gesocialiseerd worden, anders krijg je daar later problemen mee.

Daarnaast hebben ze de nodige ruimte nodig om lekker veel te spelen en rond te rennen. Boxadors zitten vol met vreugde en energie en zijn vooral geschikt voor gezinnen die zowel de ruimte als de tijd ervoor hebben.

Labmaraner

De Labmaraner wordt ook wel de Weimador genoemd. Dit is een kruising tussen de Labrador en de Weimaraner. Deze is populair onder de mensen, omdat deze kruising vaak een hele mooie kleur oplevert. Verder beschikt deze hond over een sportief uiterlijk.

De Labmaraner wordt gemiddeld rond de 55 tot 60 centimeter hoog en weegt rond de 40 kilogram. Deze honden worden gemiddeld tussen de 11 en 13 jaar oud.

Een Labmaraner is een hond die last kan hebben van verschillende gezondheidsproblemen. Veel voorkomende problemen zijn:

  • Hartproblemen
  • Maagtorsies
  • Oogproblemen

Het is belangrijk dat je voordat je deze hond koopt, aan de fokker vraagt of de ouders gezond zijn en of je de papieren mag bekijken. Als dit het geval is, is de kans veel kleiner dat jouw hond hier ook last van krijgt.

Het aparte aan deze honden, is dat de ogen soms helemaal geen kleur hebben. Dit ziet er heel bijzonder en mooi uit. De vacht van de Labmaraner is net zo kort als dat van de Labrador.

Als jij zelf actief bent, is dit een leuke hond voor jou. De Labmaraner beschikt zelf ook over veel energie en heeft een speels karakter. Het karakter is sterker dan een gewone Labrador en de hond heeft ook meer jachtinstinct dan de Labrador.

Meer weten over de Labrador of over de Labrador kruisingen?

Labrador geheimen onthuld

Je hebt informatie gelezen over verschillende Labrador kruisingen. Je zal er vast nog een aantal missen, dat klopt. Binnenkort komt er nog een artikel met meer populaire Labrador kruisingen.

Mocht je nou interesse hebben in een Labrador, en met vragen zitten, wil ik je adviseren om de website van Jan Jacobs eens te bekijken. Hier staat enorm veel informatie over de opvoeding, het karakter en de verzorging van de Labrador.

In zijn E-Book wordt je ook geleerd hoe jij op een positieve manier van jouw Labrador een lieve, gehoorzame gezinshond kan maken.

Klik hier voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *