Je Franse Bulldog opvoeden? Deze tips helpen jou hierbij!

Het goed opvoeden van een Franse Bulldog is van groot belang. Deze hond kan opstandig worden als er niet consequent wordt gehandeld en dit wil je natuurlijk voorkomen.

De Franse Bulldog is erg intelligent. Ze hechten echter veel waarde aan hun eigen mening en kunnen koppig overkomen, maar toch doen ze er alles aan om hun baasje te plezieren.

In dit artikel lees je de belangrijkste zaken rondom de opvoeding van dit hondenras en alles wat daar bij komt kijken.

Je Franse Bulldog zindelijk maken

Zoals bij elke hond zijn opvoeding begint het met het zindelijk maken, dit is ook het geval bij het opvoeden van een Franse Bulldog. Het is van belang dat je hier direct mee begint en het niet gaat onderschatten. Tijdens het zindelijk maken moet je duidelijk en consequent zijn naar je Franse Bulldog om zo snel mogelijk resultaat te zien.

In de beginfase is kunnen honden hun behoeftes nog niet goed ophouden. De blaas moet namelijk eerst getraind worden. Je moet beseffen dat je in deze fase vaak met je hond naar buiten moet om even snel een plasje te doen.

Gelukkig zijn er een aantal hulpmiddelen die het voor jou makkelijker maken om je hond zindelijk te maken. De meest gebruikte is de bench. Dit is voor elke hond een vertrouwde plek en die plek willen ze schoon houden. Dit is dus ideaal voor het zindelijk maken van je hond.

De bench die het beste past bij een Franse Bulldog is de bench met twee deuren in maat S. Deze is ook nog beschikbaar in alle andere maten voor als je een iets grotere plaats wilt voor jouw hond. Deze bench is gemakkelijk te reinigen en beschikt over twee deuren wat het makkelijk te gebruiken maakt.

Als je denkt dat jouw puppy de hele nacht doorslaapt dan zit je fout. Je hond wordt vaak wakker omdat hij zijn behoeftes moet doen. Je puppy zal het hele huis bij elkaar piepen totdat je wakker wordt.

Om dit te voorkomen is het slim om in de nacht een wekker te zetten de eerste paar keer. Zo voorkom je dat het hele huis wakker wordt en kun je rustig je puppy naar buiten laten. Je kunt ook de bench in de slaapkamer zetten. Zo kun je hem in de gaten houden en wordt je meteen wakker als je iets uit de bench hoort.

Je Franse Bulldog puppy moet elke keer naar buiten na het spelen of het eten. Meestal moet hij dan zijn behoeftes doen. Het is verstandig om ook elke keer als hij wakker wordt van een dutje even naar buiten te gaan. Als hij buiten zijn behoefte heeft gedaan moet je hem belonen. Je mag zelf weten hoe je dit doet. Dit kan zijn door even met hem te spelen, wat lieve woorden te zeggen of een koekje te geven. Op deze manier merkt hij dat het goed is om buiten te plassen en zal hij dat als iets positiefs ervaren.

Franse Bulldog koekje

Zoals elke hond plast de Franse Bulldog ook wel eens binnen. Op deze momenten is het goed om niet boos te worden of je pup te straffen. Het enige wat je even moet doen is de plek goed schoonmaken zodat de geur verdwenen is.

Als je consequent blijft en duidelijk naar je hond toe is de Franse Bulldog de moeilijkste niet en zal hij dit snel snappen en snel zindelijk worden.

Het bijten van de hond afleren

Veel mensen zien bijten als ongewenst gedrag. Maar voor een puppy is dit een natuurlijke reactie. Toch is het slim om dit al vroeg af te leren. Zo voorkom je namelijk problemen op latere leeftijd. Dan is je hond groot en sterk en wil je niet hebben dat hij overal naar bijt.

Bij de Franse Bulldog is consequentie de grootste factor in dit probleem. De hond kent namelijk alleen maar ja en nee en geen soms. Als hij dus soms tijdens het spelen mag bijten dan ziet hij dit als een ja en denkt hij dat dit altijd mag.

Een harde aanpak bij dit hondenras is totaal niet nodig. Vaak volstaat herhaling al om dit gedrag af te leren. Hierbij is goede communicatie tussen jou en de pup van belang. Gebruik duidelijke woorden bij bijtgedrag om het proces te versnellen.

Verder ga je merken dat je Franse Bulldog ook tijdens het spelen je wel eens gaat bijten. Dit komt omdat de honden zo enthousiast zijn en hier gaan ze soms iets te ver in. Dit is totaal niet agressief bedoeld. In deze situatie kun je het beste het gedrag negeren en stoppen met spelen. Voor dit hondenras is dit erg effectief, want ze houden van spelen met het baasje en zijn dol op aandacht. Als je ineens stopt zullen ze merken dat ze wat fout hebben gedaan.

Hoe straf je je hond op de juiste manier?

Wat je wel vaker hoort is dat een hond gevoelig is voor de stemverheffing van mensen. Dit geldt ook voor de Franse Bulldog. Straf je hond dus nooit op een harde of agressieve manier. Schreeuwen werkt al helemaal niet voor deze hond, dit werkt juist tegen. Hij zal je vertrouwen verliezen en niet meer luisteren.

Toch moet jij het je hond laten weten als hij fout zit. Maar hoe doe je dat dan op de juiste manier? Dit is bij Franse Bulldogs heel simpel. Hier is kort en daadkrachtig woordgebruik al voldoende. Ook de hond negeren werkt heel goed. Zoals je eerder hebt gelezen zijn ze namelijk gesteld op aandacht en als ze dit niet krijgen weten ze dat er wat mis is.

Hoe zorg ik je ervoor dat je jouw Franse Bulldog alleen thuis kunt laten?

Later, wanneer je hond helemaal gesocialiseerd en opgevoed is kan hij prima een tijdje alleen thuis zijn. Het is natuurlijk niet goed voor de hond om elke dag een paar uur alleen te zijn, maar even snel naar de tandarts moet kunnen. Dit kan alleen als je al vanaf het begin goed bezig bent geweest met het opvoeden van je Franse Bulldog.

Om te zorgen dat jouw hond zonder problemen alleen thuis kan blijven moet je hem dat leren. Hiervoor kun je de bench gebruiken. De bench zorgt ervoor dat je hond niet spullen in huis kapot kan maken wanneer je weg bent.

Franse Bulldog aan het kauwen

Je Franse Bulldog trainen om alleen te zijn gaat langzaam. Hierbij moet je steeds een stapje verdergaan. Het is slim om dit eerst in huis te oefenen. Leer je hond bijvoorbeeld om ergens te blijven. Hierbij kun je denken aan de bench, maar hou de deur open.

Nadat je ‘blijf’ hebt gezegd, ga je even weg en kom je weer terug. Als je hond nog steeds op zijn plaats is kun je hem belonen voor zijn goede gedrag. Zo leert je hond namelijk dat jij altijd terugkomt als je weggaat en zo bouw je een vertrouwensband op.

Nu kun je telkens de tijd dat je weggaat iets verlengen. Ga niet meteen een uur weg de eerste keer, maar loop eerst een rondje om het huis bijvoorbeeld. Je hond gaat op den duur beseffen dat je altijd terugkomt als je weggaat en gaat het steeds minder erg vinden om alleen te zijn.

Hoe veel beweging is goed voor een Franse Bulldog?

Franse Bulldogs zijn niet hele energiek honden die samen met jou een rondje gaan hardlopen. Ze houden het meest van korte wandelingen. Deze honden kunnen niet goed tegen warmte, daar moet je mee oppassen. Ga dus niet in hele hoge temperaturen lange wandelingen maken. Drie of vier korte wandelingen voor een Franse Bulldog is meer dan genoeg.

Heeft jouw hond nog energie over? Dan kun je ook lekker gaan spelen met de hond. Franse Bulldogs houden hier namelijk van. Maar doe dit wel mate. Hiermee wordt bedoeld dat je het spel niet te lang moet laten duren, ze kunnen dan namelijk moeite krijgen met ademhalen.

Meer weten over de Franse Bulldog?

Franse Bulldog opvoeden

In dit artikel heb je veel informatie gelezen over het opvoeden van de Franse Bulldog. Toch kan ik me voorstellen dat je nog met vragen zit over dit leuke hondenras. Mocht je vragen hebben over andere hondenrassen kun je altijd hier terecht.

Daarom wil ik je doorverwijzen naar de website van Piet de Wit. Hij heeft ruim 35 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs. Zijn verhaal is erg leerzaam en verbazingwekkend.

Hij heeft ook een E-Book uitgebracht die jou helpt met het opvoeden van je Franse Bulldog en ervoor zorgt dat het een lieve, gezonde en gehoorzame hond wordt.

Klik hier als je meer informatie wilt over de Franse Bulldog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *