Karakter Labrador: Een geweldige aanvulling op het gezinsleven.

karakter labrador

Het karakter van de Labrador is de voornaamste reden dat dit hondenras zo populair is in Nederland. Naast het prachtige uiterlijk van deze hond, is het ook nog een hele lieve toevoeging op het gezin.

In dit artikel ga ik dieper in op het karakter van de Labrador. Mocht je nog twijfelen of deze hond bij jou past, dan is dit artikel precies wat je nodig hebt.

De eigenschappen van de Labrador

De Labrador beschikt over veel eigenschappen waar andere honden van dromen. De belangrijkste eigenschap is dat de Labrador altijd zijn baas tevreden wil maken.

Verder is hij heel vriendelijk en zelfverzekerd. De Labrador raakt niet snel onder de indruk van vervelende ervaringen.

Een fitte Labrador zegt geen nee tegen een lange wandeling of een stuk fietsen. Ze houden er juist van om samen met mensen dit soort dingen te doen.

labrador aan het zwemmen

Waar ze ook van houden, is water. Labradors zijn er dol op, en vinden het ook leuk om te zwemmen en te varen.

Waar worden Labradors nog meer voor gebruikt?

Naast een gezinshond, kan de Labrador kan nog voor veel andere activiteiten gebruikt worden.

Eigenschappen waar de Labrador ook bekend om staat zijn het jagen en speuren. De hond heeft een goed reukvermogen en wordt hierom vaak gebruikt als speurhond.

Een Labrador kan nog veel meer van belang zijn. Zo worden ze ook vaak als Geleidehond gebruikt. De Labrador is betrouwbaar, leergierig en heel vriendelijk. Dit maakt hem de perfecte hulp hond.

Gezinshond

Zoals al een aantal keer aangegeven, kan een Labrador een echte gezinshond worden. De hond beschikt in ieder geval over eigenschappen die hier belangrijk voor zijn.

Wat wordt er eigenlijk verstaan onder gezinshond? En past de Labrador dan perfect in elk gezin? Het antwoord daarop is ja, mits de opvoeding goed is natuurlijk.

De Labrador past perfect in gezinnen met kinderen. Het maakt niet uit of jouw kinderen nog erg jong zijn of juist al luidruchtig en wat ouder.

Naast gezinnen, is de hond ook populair onder koppels of alleenstaanden die van het buitenleven houden. Labradors vinden het ook fijn om veel te wandelen en buiten te zijn en daarom past dit zo goed bij elkaar.

Intelligentie

Labradors staan erom bekend dat ze slim zijn en snel leren. De intelligentie van de hond hangt natuurlijk wel af van de eigenaar en de opvoeding.

knipoog van labrador

Vergeleken met andere honden, is het trainen van Labradors gemakkelijker. Dankzij hun intelligentie pikken ze sneller signalen op, en leren ze dus ook sneller.

Doorzettingsvermogen

Naast een enorme dosis aan intelligentie beschikt de Labrador ook over doorzettingsvermogen en moed. Als de hond eenmaal een idee in zijn hoofd heeft, dan is het lastig om dit idee er als baas zijnde nog uit te halen.

Activiteiten

Labradors zijn actieve honden en ze houden ervan om lekker buiten bezig te zijn. Ze vermaken zich prima alleen, maar hebben toch het liefste mensen om zich heen.

Het is belangrijk dat de hond genoeg beweging krijgt, anders raakt de Labrador verveelt. Dagelijks een wandeling waarin de hond zijn energie kwijt kan is zeker een vereiste. Op deze manier zorg je ervoor dat de hond fit blijft.

Natuurlijk is het niet leuk voor de hond om elke dag hetzelfde rondje te lopen. Probeer dit zoveel mogelijk af te wisselen.

Zoals eerder gezegd, vinden ze het ook leuk om te zwemmen of mee te rennen terwijl jij fietst. Maak hier ook gebruik van voor de afwisseling.

Trainen

Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat jouw Labrador meteen een geweldig karakter heeft. Dit vergt net als bij andere honden tijd, energie en training.

Bij Labradors moet je zeker in de beginfase scherp zijn met de opvoeding. Ze houden ervan om de grens op te zoeken en eten bijna alles wat ze zien.

Het is dus belangrijk om vroeg te beginnen met trainen. Bij een labrador moet je geduldig en consequent zijn. Bij onduidelijke signalen kan de hond van slag raken.

Meer weten over de opvoeding van de Labrador?

In dit artikel heb ik je meegenomen door de karakter eigenschappen van de Labrador. Het kan zijn, dat je nog met vragen zit over andere zaken rondom de hond.

Ik zou je daarom willen adviseren om de website van Jan Jacobs eens te bezoeken. Hier vind je veel nuttige informatie, die jou helpen bij het opvoeden van een Labrador, zodat dit een fijne gezinshond wordt.

In het nieuwe E-Book van Jan Jacobs genaamd ‘’Het complete handboek voor de Labrador ‘’ wordt je geleerd hoe je jouw Labrador met verschillende methodes kan opvoeden.

Met deze methodes krijgt jouw Labrador een gelukkig leven, zonder dat jij veel geld hoeft uit te geven aan spullen! 

Klik hier om meer informatie te lezen over Het complete handboek voor de Labrador

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *