Moet je een Labradoodle trimmen?

De Labradoodle is een populair hondenras. Natuurlijk door de lieve uitstraling, maar ook omdat deze honden veel minder haren achterlaten dan de meeste honden. Voor mensen met een allergie voor losvliegende haren, of voor mensen die gewoon simpelweg niet van veel hondenharen houden in de woonruimte, is dit dus de perfecte hond.

Toch is een goede verzorging van groot belang. De meeste Labradoodles worden getrimd. In dit artikel lees je waarom de honden worden getrimd en hoe dit gebeurd. 

Wat is trimmen?

Scheren, ontklitten, knippen, borstelen, wassen. Al deze trimtechnieken samen, wordt trimmen genoemd. Het is dus eigenlijk een naam voor alles wat bij het verzorgen van de vacht komt kijken.

Het trimmen van je Labradoodle zorgt voor het onderhouden van de vacht. Het trimmen is ook van belang voor het in model brengen of houden van de vacht.

Waarom moet je een Labradoodle trimmen?

Het is verstandig om jouw Labradoodle te trimmen. Als je dit niet doet, zitten er namelijk gevolgen aan voor de hond.

Je hond gaat er in de loop van de tijd onverzorgd uitzien. In de vacht van je hond kunnen flinke klitten ontstaan, en hij kan last krijgen van jeuk. Het haar van de Labradoodle zal voor de ogen gaan hangen, waardoor hij niet alles meer goed kan zien. Ook tijdens het doen van de behoefte zal er van alles in zijn vacht blijven hangen. Dit is zowel voor jou, als voor de hond niet fijn.

Door al deze gevolgen, gaat de hond zich ook ongelukkig voelen. Niemand koopt een hond, om deze vervolgens ongelukkig te zien. Het is dus belangrijk dat je van te voren weet wat voor hond je koopt, en hoe deze verzorgd moet worden.

De Labradoodle naar de trimsalon

Door heel Nederland zijn veel trimsalons te vinden. Via google vind je heel snel een trimsalon bij jou in de buurt.

Het lijkt makkelijk werk, als je bij de trimsalon bent en kijkt hoe de kapper jouw Labradoodle onder handen neemt. Dit is echter niet het geval. Zij doen dit dagelijks, en daarom ziet het er makkelijk uit.

Zwarte labradoodle puppy

Het is belangrijk dat jij je Labradoodle als pup al laat wennen aan het trimmen. Het is namelijk erg verschillend hoe ze hierop reageren. Als je hond eraan gewend is, zal dit voor minder problemen zorgen bij afspraken in de toekomst.

De kosten voor een trimsalon zijn rond de €65 euro. Hierbij wordt de vacht van je Labradoodle weer in model geknipt en gaat de hond meestal ook in bad.

Hoe vaak moet je een Labradoodle laten trimmen?

Dit moet vaker dan de meeste mensen verwachten of denken. Na 6 maanden moet je iedere 8 tot 10 weken de vacht van je Labradoodle laten behandelen in de trimsalon, of je moet het zelf doen.

Dit voorkomt de kans op klitten, en zorgt ervoor dat de vacht van jouw Labradoodle op een goede en aaibare lengte blijft.

Zelf je Labradoodle trimmen?

Het is absoluut mogelijk om je Labradoodle zelf te trimmen. Niet iedereen vind het nodig om zijn of haar geld te besteden aan een trimsalon. Als je het zelf wil doen, moet je wel weten hoe het moet, en wat voor spullen je hiervoor nodig hebt.

Het trimmen van je Labradoodle is niet moeilijk, als je de juiste spullen hebt. Hierbij moet je denken aan een goede kam. Het is zeer belangrijk dat je de klitten voorkomt en zeker één keer per week je Labradoodle uitborstelt.

Voordat je beslist om je hond zelf te trimmen, is het zeer verstandig om op zoek te gaan naar een aantal voorbeeld video’s. Het is namelijk niet zo makkelijk als het lijkt. Je moet beschikken over genoeg geduld tijdens het kammen, niet iedere hond vind het trimmen namelijk leuk en daarom kunnen ze ook erg onrustig zijn. Als je hierbij zonder geduld de hond kamt en behandelt, kun je hem snel pijn doen, en dit moet je voorkomen.

Meer weten over de verzorging van de Labradoodle?

In dit artikel heb je veel informatie gevonden over het trimmen van de Labradoodle. Het kan zijn dat je nog met vragen zit rondom de verzorging van dit populaire hondenras.

Om deze reden, zou ik je door willen verwijzen naar de website van Piet de Jong. Hij heeft ruim vijfendertig jaar ervaring in het trainen, opvoeden en het verzorgen van Labradoodles.

Er is een nieuw E-Book genaamd ‘’Labradoodle geheimen’’ die je helpt om je Labradoodle met positieve methodes op te voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond.

Klik hier om meer informatie te lezen over het boek ‘’Labradoodle geheimen’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *