Het vriendelijke karakter van de Labradoodle. Alles wat je moet weten!

Zwarte labradoodle in de bladeren

Een Labradoodle is een kruising tussen een poedel en een Labrador en is door het lieve karakter erg populair. Voordat je een Labradoodle in huis neemt, is het belangrijk om je goed in het karakter van de hond te verdiepen.

In dit artikel lees je meer over het karakter van de Labradoodle. De karaktereigenschappen van deze gezinshond worden uitgebreid beschreven.

De karakter eigenschappen van de Labradoodle

De Labradoodle heeft veel karaktereigenschappen die je moet weten voordat je hem in huis neemt. Het kan namelijk zo zijn, dat dit helemaal niet bij jou past.

Een Labradoodle is een loyale en vriendelijke hond. Niet alleen tegen de mensen die hij kent, maar ook tegen vreemden. De hond maakt ook geen ruzie, maar ze ontwijken dit liever.

Verder heeft de Labradoodle een dosis aan energie. Mensen die net eigenaar van een Labradoodle zijn, vragen zich wel eens af wanneer hij rustiger wordt. Deze energie moeten ze natuurlijk ook kwijt kunnen, ze vinden het heerlijk om uitgelaten te worden en een stuk te lopen. Daarnaast kunnen ze goed hun energie kwijt in het spelen met hun baasje, daar zijn de dol op.

Je kunt de hond veel leren. Niet alleen als pup, maar ook als volwassen hond. Hij beschikt namelijk over veel intelligentie. Hiermee kan hij bepaalde stemmingen ook goed aanvoelen, en zal zich ook hieraan aanpassen.

Al met al is de Labradoodle een hond die gek is op aandacht en graag de hele dag bij jou in de buurt is en met je wil spelen. Het klinkt allemaal erg positief, maar het is niet de perfecte hond voor iedereen. Deze hond heeft namelijk veel beweging nodig en als baasje moet je veel tijd kunnen doorbrengen met de hond.

Zorg voor de juiste opvoeding

De Labradoodle heeft een duidelijke opvoeding nodig. Mensen die denken dat het gemakkelijke honden zijn, hebben het mis. Alleen met de juiste training krijg je een vriendelijke, loyale en sociale Labradoodle. Zorg je niet voor de juiste opvoeding? Dan kan jouw hond gedragsproblemen vertonen.

Het zijn slimme en actieve honden die houden van veel uitdaging. Zo is het goed om de hond voldoende te laten bewegen en denken. Afwisseling is ook belangrijk voor de Labradoodle, loop verschillende rondjes tijdens het uitlaten en speel niet elke keer hetzelfde spelletje, maar wissel dit ook eens af.

Labradoodle aan het spelen

De Labradoodle past niet bij jou als je er geen of weinig tijd voor hebt. Bij het opvoeden van de hond komt echt veel tijd en energie kijken, en naarmate de hond ouder wordt, zal dit niet snel afnemen.

De hond heeft namelijk wel één tot anderhalf uur per dag beweging nodig. Denk hierbij aan spelen of wandelen. Labradoodles hebben niet genoeg aan een rondje in de tuin, maar moeten echt even een stuk lopen. Ook komt hier nog de verzorging bij kijken, de vacht moet goed verzorgd worden en hier komt ook tijd en energie bij kijken.

Ben jij hele dagen weg, en moet je de Labradoodle alleen laten, dan gaat het geen gelukkig huwelijk tussen jullie worden. Labradoodles zijn honden die aandacht nodig hebben en het liefst de hele dag bij hun baasje zijn. Laat je ze de hele dag alleen, dan worden ze ongelukkig omdat je er zo vaak niet bent.

De Labradoodle is een familiehond

De karaktereigenschappen van de Labradoodle maken hem tot een familiehond. Hij is erg vriendelijk tegen vreemden, maar nog liever tegen zijn eigen familie en deze vind hij ook het belangrijkst.

Mocht je nou kinderen hebben, dan kan dit prima samen. Ongeacht de leeftijd. Neem dit wel mee in de opvoeding. Geen enkele hond kan namelijk zonder opvoeding perfect met kinderen omgaan, de Labradoodle dus ook niet.

Heb je naast kinderen, ook al dieren in huis? Een andere hond bijvoorbeeld? Ook dit kan prima samen met de Labradoodle. De hond kan goed opschieten met andere dieren. Hierbij is het ook weer belangrijk om dit wel mee te nemen in de opvoeding.

Labradoodle met labrador

Belangrijk voor jou om te weten is dat een Labradoodle onvoorspelbaar kan zijn bij kleinere dieren. De energievolle hond kan soms iets te enthousiast zijn en dit is gevaarlijk voor een klein dier. Het is zeker geen agressie, maar zoals gezegd meer enthousiasme.

Meer weten over de Labradoodle?

In dit artikel ben je meer te weten gekomen over het karakter van de Labradoodle. Ik kan me voorstellen dat je nu meer wilt weten over de hond. Bijvoorbeeld over de verzorging of de juiste opvoeding.

Hierbij wil ik je graag verder helpen en verwijzen naar de website van Piet de Jong. Hij heeft ruim vijfendertig jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Labradoodles en kan jou als geen ander verder helpen.

In het nieuwe E-Book ‘’Labradoodle geeheimen’’ helpt hij je om met jouw Labradoodle met positieve methodes op te voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond!

Klik hier om meer informatie te lezen over het E-Book ‘’Labradoodle Geheimen’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *