Franse Bulldog gewicht: Weet jij wat het gemiddelde is?

Franse Bulldog

Het ideale gewicht van de Franse Bulldog is vastgesteld omdat het een rashond is. Het is belangrijk dat de hond hieraan voldoet.

Als ze zwaarder zijn dat het ideale vastgestelde gewicht, kan het zijn dat ze overgewicht krijgen. Dit is bij Franse Bulldogs niet fijn.

In dit artikel lees je alles over het gewicht van de Franse Bulldog, overgewicht bij deze lieve hond en krijg je wat tips voor voldoende beweging.

Het gemiddelde gewicht van een Franse Bulldog puppy

Franse Bulldog puppy’s zijn ontzettend klein. Ze zijn kleiner dan de meeste andere puppy’s. Ze verlaten over het algemeen na een dikke 2 maand hun moeder. Op deze leeftijd horen ze rond de 2 á 3 kilo te wegen. Dit verschilt natuurlijk wel per pup. Niet elke hond is hetzelfde hierin.

Het verschilt ook tussen de reu en de teef. Een reu groeit net wat sneller en doet er dus ook iets minder lang over om op die 2 á 3 kilo te zitten na 2 maanden.

Vanaf deze periode gaat het gewicht wat sneller omhoog bij de hond. Het kan zo zijn dat bij jouw pup elke 2 week een hele kilo bijkomt. Hier moet je niet raar van op kijken, maar dit gebeurd bij de meeste puppy’s.   

Het gemiddelde gewicht van een volwassen Franse Bulldog

Het ideale gewicht van de Franse Bulldog verschilt tussen een reu en een teefje. Het is bepaald dat een reu tussen de 9 en 14 kilo mag wegen. Bij een teefje is dit tussen de 8 en 13 kilo.

Het geldt voor deze honden wel dat ze een halve kilo zwaarder mogen zijn als ze een echte Franse Bulldog zijn.

Weegschaal

Zorg er wel voor dat het niet meer dan die halve kilo wordt. Hou het gewicht van je hond dus altijd goed in de gaten, om problemen in de toekomst te voorkomen.

Overgewicht bij de Franse Bulldog

Gewicht is erg belangrijk bij honden en moet je dus altijd goed in de gaten houden. Doe dit vooral in de puppy fase. Als ze volwassen zijn schommelt het gewicht namelijk wat minder.

Honden komen meestal in de 7e maand in de puberteit. Deze fase kan maanden, maar ook jaren duren. In de puberteit komt het vaakste overgewicht voor. Dit is ook de periode dat je nog wat beter op de voeding moet letten, en je hond even wat minder tussendoortjes moet geven. Het kan namelijk heel snel gaan.

Dat overgewicht ongezond is weet iedereen. En dat het gevaarlijk is bij de Franse Bulldog weten de meeste mensen hopelijk ook. Overgewicht kan namelijk de gewrichten beschadigen van de hond en het vet kan ervoor zorgen dat de organen bekneld raken in het lichaam. Daarnaast zorgt overgewicht ook nog voor zwaardere ademhaling. Iets waar de Franse Bulldog van zichzelf al last van heeft.

Overgewicht voorkomen

Om je hond gezond te houden is het dus belangrijk om dit te vermijden. Dit kan het best door je te focussen op de juiste voeding. Als je hond vaak honger heeft, en vaak zeurt om eten kan het zijn dat de voeding niet toereikend genoeg is.

Franse Bulldogs hebben voedingsstoffen nodig, zoals elke hond. Als zij deze te weinig krijgen dan blijven ze honger houden. Sommige honden hebben dit zelfs zo erg dat ze de hele dag door honger hebben.

Het is dus belangrijk voor jou om de juiste voeding te kopen voor je hond. En de juiste voeding is voeding met genoeg voedingsstoffen. Vaak is dit wel iets duurder voedsel, maar het zorgt er wel voor dat jouw hond gezond wordt en dat hij niet de hele dag met honger rondloopt, terwijl hij wel veel heeft gegeten.

Bij Royal Canin zit het altijd goed met de voedingsstoffen. Zowel voor puppy’s als voor volwassen honden beschikken zij over het juiste voer dat je nodig bent. Ze zijn erg duidelijk in wat ze bieden en hebben voor elke hond wel iets.

Als jouw hond iets goeds heeft gedaan en je wilt hem belonen doe dit dan ook met een snack of koekje die speciaal voor honden is gemaakt. Een koekje uit de koektrommel of eten van de tafel is niet goed voor de hond. Hier zitten namelijk enorm veel vetten en suikers in en niet genoeg voedingsstoffen voor de hond. Hierdoor is dit echt niet goed voor het lichaam van de Franse Bulldog.

Voldoende beweging

Naast de juiste voeding, is voldoende beweging erg belangrijk om jouw hond op het juiste gewicht te houden. Niet elke Franse Bulldog is hier even dol op.

De hond vind het fijn om een normale wandeling te maken en heeft hierbij erg veel plezier. Maar hij hoeft geen uren te wandelen. Daarnaast moet jij als baas zijnde wel rekening houden met de weersomstandigheden. Franse Bulldogs houden totaal niet van hevige kou en ze kunnen niet goed tegen de hitte. Dit komt vooral door hun snuit.

Ze houden dus niet van uren wandelen, maar toch zijn het wel hele speelse honden. Je Franse Bulldog staat altijd klaar om een spelletje met je te spelen. Hij houdt namelijk van de aandacht van zijn baas en zal er alles aan doen om jou te laten lachen.

Franse Bulldog aan het spelen

Samen spelletjes spelen is ook heel goed voor de beweging van de hond. Denk hierbij aan:

  • Hondenspeelgoed Set: Deze tientallige set van katoen en rubber staat garant voor urenlang plezier voor jouw hond. Spelen versterkt de band tussen de hond en het baasje. Klik op de link om te zien welke 10 speeltjes hierin zitten voor jouw hond!

Natuurlijk zijn er nog veel meer speeltjes te vinden bij de link, en kun je de speeltjes ook apart verkrijgen. Maar in deze set zit alles in één.

Meer informatie over de Franse Bulldog

Franse Bulldog opvoeden

In dit artikel heb je informatie gelezen over het gewicht van de Franse Bulldog. Ik kan me voorstellen dat je nu nog meer wilt weten over dit leuke hondenras.

Om antwoord op deze vragen te krijgen, wil ik je graag doorverwijzen naar de website van Piet de Wit. Deze expert heeft ruim 35 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Franse Bulldogs. Zijn verhaal is erg leerzaam en verbazingwekkend.

Hij heeft ook een E-Book uitgebracht die jou helpt met het opvoeden van je Franse Bulldog en ervoor zorgt dat het een lieve, gehoorzame en gezonde hond wordt. Bij aanschaf van het E-Book ontvang je ook nog 4 gratis E-Books erbij, zodat je over alle informatie beschikt die je nodig hebt!

Klik hier voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *