Hoe oud wordt een Jack Russel? Alles over de leeftijd van dit hondenras!

Jack Russel in de bladeren

De Jack Russel is door zijn energie en loyaliteit een erg populair hondenras in Nederland. Natuurlijk wil jij zo lang mogelijk blijven genieten van je hond.

In dit artikel lees je verschillende informatie over de leeftijd van de Jack Russel. Er wordt besproken hoe oud de Jack Russel kan worden, wat zijn gemiddelde leeftijd is en hoe jij ervoor kan zorgen dat jouw hond zo oud mogelijk wordt.

Waarschijnlijk ben je hier gekomen omdat je net een Jack Russel hebt toegevoegd aan je leven, of je bent van plan om dat te doen. Ik hoop dat je hier de informatie gaat vinden die je zoekt!

Hoe oud kan een Jack Russel worden?

De Jack Russel kan tot wel 16 jaar worden. Er zijn zelfs al meerdere honden nog ouder geworden. De oudste Jack Russel leefde in Nijmegen en was 23 jaar.

Dat ze ouder dan 16 jaar worden komt niet heel vaak voor, maar het is handig om er rekening mee te houden dat het kan gebeuren.

Oude Jack Russel aan het slapen

De levensverwachting van de Jack Russel is hoger dan bij andere kleine honden. Dit komt omdat dit hondenras weinig last heeft van erfelijke aandoeningen. Door de goede gezondheid en de taaiheid van dit ras ga jij een lang en gelukkig leven tegemoet met jouw Jack Russel.

Als jij van plan bent om een Jack Russel in huis te halen, moet je er dus vanuit gaan dat je een verbintenis aangaat voor een lange tijd. Het is dan ook belangrijk om voordat je over gaat tot actie, alle belangrijke informatie over de Jack Russel moet weten.

Leeftijd van de hond in mensenjaren

Heel veel mensen vragen zich altijd af hoe oud hun hond is in mensenjaren. Er wordt vaak beweerd dat één hondenleven overeenkomt met 7 jaar in mensenleven. Dit klopt echter niet.

Wat wel klopt, is dat een 1-jarige hond vergelijkbaar is met een 15-jarige puber en een 2-jarige hond is gelijk aan een 24-jarige volwassene. Vanaf het tweede jaar telt een hondenjaar voor ongeveer drie tot vijf mensenjaren.

Wat bij honden ook meespeelt, is het ras en de grootte van de hond. Zo wordt een kleine hond eerder volwassen dat een grote hond.

Hoe oud wordt de Jack Russel gemiddeld?

De gemiddelde leeftijd van de Jack Russel is 13 tot 16 jaar. Dit is erg hoog voor honden. Vaak zijn de gemiddelde leeftijden van hondenrassen met dezelfde afmetingen zo goed als gelijk.

Jack Russel

Bij de Jack Russel is dit niet zo, hier is de gemiddelde leeftijd hoger. Dit komt omdat het een sterk en gezond ras is en ze weinig erfelijke aandoeningen hebben. Hierdoor worden ze gemiddeld ouder dan andere hondenrassen.

Tips om jouw Jack Russel zo oud mogelijk te laten worden

Jij hebt als eigenaar van jouw Jack Russel ook invloed op hoe oud jouw Jack Russel wordt. Zorg voor de juiste opvoeding, genoeg beweging en goede voeding voor jouw hond.

Goede voeding

Goede voeding is belangrijk voor je Jack Russel. Als jij de juiste voeding gebruikt, krijgt jouw hond ook meteen alle benodigde voedingsstoffen binnen. Hierdoor houdt je hond een goede conditie, en blijven de spieren sterk.

Daarnaast is er minder risico op gezondheidsklachten. Zorg ervoor dat je jouw hond niet te veel mensen eten geeft, want dit verhoogt de kans op overgewicht.

Zoals bij veel kleine honden is ook de Jack Russel gevoelig voor tandsteen vorming. Hierbij is goede mondhygiëne essentieel om serieuze tand problemen te voorkomen. De exclusieve brokken zijn afgestemd op de Jack Russel. Denk hierbij aan de textuur, vorm, samenstelling en het formaat van de brok.

Beweging

Het is ook goed om jouw Jack Russel voldoende te laten bewegen. Dit kan op veel verschillende manieren. Denk hierbij aan wandelen, spelen, fietsen.

Jack Russels zijn dol op bewegen. Ze vinden het ook leuk om tijdens het spelen veel te bewegen. Hierbij kan je denken aan spelletjes zoals apporteren. Ik benoem een aantal leuke voorbeelden waarmee je jouw Jack Russel op een leuke manier kan laten bewegen!

  • Een ballen werper. Deze kent elke hondenvriend wel. Dit is het ultieme speelgoed voor buiten. Met de tennisbal werper kan je de bal extra ver weggooien, waardoor je hond een grote afstand moet afleggen om de bal te vinden en zo voldoende lichaamsbeweging zal krijgen.
  • Nog een te gek speeltje voor jouw hond om mee te apporteren is heel simpel een touw. Hier kun je zowel mee apporteren als stoeien.
  • Tennisbal: Mocht je geen geld willen uitgeven, maar toch leuk met je hond willen spelen, kan je altijd nog gebruik maken van een normale tennisbal!

Meer weten over de Jack Russel?

Jack Russel geheimen onthuld

In dit artikel heb je veel gelezen over de leeftijd van de Jack Russel. Voordat je een Jack Russel in huis neemt, is het belangrijk om te kijken of het karakter wel bij jou past. Je gaat namelijk een lange periode samen tegemoet.

Na het lezen van dit artikel kan het zijn dat je nog met vragen zit over dit energieke hondenras. Ik zou je daarom willen adviseren om de website van Jan Kremer eens te bezoeken. Hier vind je veel nuttige informatie die jou helpen bij het opvoeden van de Jack Russel.

In het E-Book van Jan Kremer wordt je geleerd hoe je jouw Jack Russel met positieve methodes op kan voeden en kan zorgen voor een lieve en gehoorzame hond. Met deze methodes ga je jarenlang plezier van jouw hond hebben.

Klik hier voor meer informatie over de Jack Russel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *