Jack Russel Black and Tan kopen? Alles wat je vooraf moet weten!

Jack Russel Black and Tan pup

Ben jij van plan om een Jack Russel Black and Tan te kopen? Dan moet je van te voren weten dat deze honden niet raszuiver zijn.

Een Black and Tan heeft als vader of moeder een Jack Russel. Het is geen apart ras, de andere ouder van deze hond is namelijk een donkere hond en dit kan van elk ander hondenras zijn.

In dit artikel lees je alle belangrijke informatie die je moet weten over de Jack Russel Black and Tan voordat je overgaat tot actie.

Je leest over het karakter van de hond, waarom voldoende beweging zo belangrijk is en nog veel meer interessante informatie over deze speciale hond.

Dus lijkt jou dit een leuke hond om aan het gezin toe te voegen, of heb je dat net gedaan? Dan is dit artikel perfect voor jou.

Jack Russel Black and Tan kopen?

Het is belangrijk om te weten dat deze hond geen echte Jack Russel is. Dit hondenras is niet officieel erkend dus horen juist goedkoper te zijn en niet duurder.

Bij een Jack Russel Black and Tan is het zo dat de vader of moeder een Jack Russel is. Als dit het geval is, is het meestal ook zo dat de Black and Tan puppy het karakter heeft van de Jack Russel. Daarom is het belangrijk voordat je een puppy koopt dit zeker te weten. Informeer bij de fokker wie de voorouders zijn en of daar dus een Jack Russel bij zit, het is slim om dit op papier te hebben.

Voor een raszuivere hond verschilt de prijs eigenlijk best veel. Je kan wel denken aan 700 tot 1000 euro. Vergeleken met een niet raszuivere Jack Russel is dit heel duur. Deze prijs zit gemiddeld rond de 500 euro.

Een niet raszuivere hond komt dus niet van een professionele fokker. Doet iemand zich wel voor als een professionele fokker? Dan moet je altijd vragen om licentie. Zorg ervoor dat je niet wordt opgelicht.

Onthoud goed dat echte fokkers zich niet bezig houden met kruisingen. Deze gaan professioneel te werk en leveren gewoon pups af die raszuiver zijn.

Het karakter van de Jack Russel Black and Tan

Het karakter van deze mooie hond kan erg verschillen. Het is belangrijk om te weten of er in de bloedlijn van jouw Black and Tan een echte Jack Russel zit. Als dit het geval is, is de kans groot dat jouw hond de karaktereigenschappen van de Jack Russel heeft geërfd.

Als jouw hond de karaktereigenschappen van de Jack Russel heeft geërfd betekend het dat hij een pittig karakter heeft.

De kenmerken die bij een Jack Russel Black and Tan vaak worden genoemd zijn vooral energiek en blij. Als je hond is uitgegroeid, kan hij prima lange wandelingen maken elke dag.

Het is belangrijk dat jij jouw Black and Tan goed opvoed. Vooral als er iets van de Jack Russel in de bloedlijn zit. Deze honden worden namelijk ook wel ADHD honden genoemd. Het gaat je dus tijd en energie kosten om je hond op de juiste manier op te voeden.

Zorg voor genoeg beweging

Een energieke hond heeft genoeg beweging nodig, anders gaan ze zich vervelen en dan kunnen ze gedragsproblemen vertonen. Dit wil je natuurlijk niet hebben. Zorg je voor genoeg beweging? Dan is een Jack Russel Black and Tan een vriend voor het leven.

Als pup zijnde mag jouw hond nog geen lange afstanden lopen. Hiervoor is het handig om een schema op te stellen voor je hond waaraan je je ook echt moet houden. Lange afstanden zijn namelijk niet goed voor een puppy. De gewrichten van de hond zitten nog volop in de ontwikkeling en lange afstanden helpen daar niet bij.

Puppy Jack Russel Black and Tan

Als je even hebt gespeeld met je pup, of een klein rondje hebt gelopen is het belangrijk dat je je hond zijn rust gunt. Zorg ervoor dat hij een fijn plekje heeft in huis waar hij tot rust kan komen.

Eenmaal uitgegroeid, kan je veel meer doen met je hond. Dit zijn over het algemeen honden die naast lopen het ook heel leuk vinden om met je te spelen en nieuwe dingen te leren.

Deze twee dingen zijn leuk om te combineren zodat je hond wat uitdaging heeft. Denk hierbij aan speeltjes waarmee je kunt apporteren, of speeltjes waar je hond zijn tanden kan inzetten. Op deze manier ontwikkelt hij zijn tanden ook weer.

Kan een Jack Russel Black and Tan overweg met andere huisdieren?

Dit ligt er natuurlijk net als bij andere honden aan wat voor andere huisdieren je hebt en hoe groot die zijn. Met andere honden kan hij prima samen, mits de opvoeding goed is geweest en de socialisatie.

Dieren zoals hamsters, cavia’s en konijnen zou ik niet in dezelfde kamer laten met deze viervoeter . Jack Russels werden vroeger namelijk gebruikt voor de jacht, en dit jachtinstinct blijft erin zitten.

De kooi waar deze dieren in leven zou ik dus in een kamer neerzetten waar jouw hond niet kan komen. Het valt honden met jachtinstinct ook lastig te leren dat zo’n dier geen levend voedsel is.

Bij een Black and Tan kan dit anders zijn, omdat het niet echte Jack Russels zijn. Toch zou ik hiermee geen risico nemen. Als er namelijk een Jack Russel in de bloedlijn zit, kan jouw hond die mee hebben gekregen.

Zorg voor goede regels in huis

Als jij een Black and Tan puppy hebt moet je ervoor zorgen dat je vanaf het begin af aan duidelijk regels hebt voor je pup. Het is belangrijk dat voor het hele gezin de regels duidelijk zijn, zodat je hond niet verschillende signalen krijgt.

Als je puppy zich niet aan de regels houdt, straf je hem niet met de harde hand. Het is niet goed om honden op die manier op te voeden, zo worden ze namelijk niet jouw vriend. Je hond zal eerder angstig worden, dan dat hij er iets van zou leren.

Extra informatie over deze hond

Deze hond zien mensen echt als bondgenoten. In gezelschap van andere honden kan hij heel dominant zijn en als een macho overkomen. Dit ligt er wel aan of er een Jack Russel in de bloedlijn zit.

Jack Russel Black and Tan

De honden worden 25 tot 30 centimeter hoog en zijn redelijk waakzaam voor een kleine hond, maar niet op een vijandige manier. De hond reageert attent en brengt zijn baas op de hoogte van bezoek, zowel gewenst en ongewenst. Dit maakt de hond kenbaar door te blaffen.

De Jack Russel Black and Tan is een energieke hond, het is dus ook een goede jogging partner voor jou, mocht je daar van houden. Verder is de hond kindvriendelijk, zolang de kinderen de hond goed behandelen.

Meer informatie over de Jack Russel Black and Tan?

In dit artikel heb je kennis gemaakt met de Jack Russel Black and Tan. Je hebt veel informatie gekregen over deze bijzondere kruising. Ik kan me voorstellen dat je nu nog met vragen zit over bijvoorbeeld de Jack Russel.

Ik zou je daarom willen adviseren om de website van Jan Kremer eens te bezoeken. Hier vind je heel veel nuttige informatie die jou helpen bij het opvoeden van de Jack Russel.

Door Jan Kremer leer je bijvoorbeeld hoe je jouw Jack Russel met positieve methodes op kan voeden en kan zorgen dat je een lieve, gehoorzame en gezonde hond krijgt.

Klik hier voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *