Labrador opvoeden? Zorg dat je de juiste stappen onderneemt!

Blije labrador puppy

De Labrador heeft een lief en sociaal karakter en is een slimme hond. Bovendien is het een ras dat bijzonder snel leert, en je dus ook relatief snel kan opvoeden. Dit maakt de hond zo populair in Nederland.

Een Labrador opvoeden kost tijd en energie. Met de juiste opvoeding maken Labradors deze karaktereigenschappen waar. Als je dit goed doet, heb je daarna jarenlang plezier van deze gezinshond.

In dit artikel vind je alle informatie over het opvoeden van de Labrador.

De eerste weken met de Labrador

Je Labrador opvoeden begint vanaf het moment dat je jouw puppy gaat ophalen. Van te voren moet jij beseffen dat het een puppy is en dus nog veel moet leren. Je moet niet verwachten dat de Labrador binnen één week is opgevoed.

Het zal veel tijd in beslag nemen met de nodige obstakels. Tijdens de opvoeding zal de Labrador puppy eigenwijze en nieuwsgierige trekjes vertonen.

Het is verstandig, om van te voren met jouw gezin of huisgenoten afspraken te maken over de opvoeding van de hond. Zorg ervoor dat jullie dezelfde regels hanteren.

De Labrador puppy heeft een consequente opvoeding en liefdevolle aandacht nodig. Als je dit volhoudt, zal de hond sneller leren en een lang en gelukkig leven leiden.

Labradors zijn energieke honden die voldoende beweging nodig hebben. Als ze dit niet krijgen, en zich gaan vervelen gaan ze ongewenst gedrag vertonen, en hier zit je echt niet op te wachten. Zorg ervoor dat je de juiste balans vindt tussen de nodige rust en het bewegen van je hond.

Wat moet ik juist niet doen tijdens de opvoeding van mijn Labrador?

Je moet niet verwachten dat jouw hond binnen één week is opgevoed. Veel mensen gaan hier al de fout in. Het is een pup, en verwacht niet te veel van hem.

Het is niet verstandig om jouw Labrador met de harde hand op te voeden. Labradors zijn enorm gevoelige honden en kunnen angstig of agressief gedrag vertonen als jij streng bent.

Witte labrador puppy

Voorkom schreeuwen of grote armbewegingen. Dit werkt alleen maar averechts bij Labradors. Dit lieve hondenras heeft veel meer behoefte aan een aai en liefde van jou. Het is ook belangrijk dat je goed gedrag blijft belonen, zodat je hond gaat herkennen wat goed en fout is.

Doet jouw hond nou iets wat echt niet kan? Dan is mijn tip om hem volledig te negeren. Dit vindt de Labrador heel erg, en werkt veel beter dan schreeuwen tegen jouw hond.

Mijn Labrador opvoeden met behulp van een bench?

De fout die veel mensen maken tijdens de opvoeding is dat ze geen gebruik maken van een bench. Ze denken dan dat dit zielig is voor de hond, maar dit is totaal niet het geval.

De pup went er namelijk heel snel aan. Een tip is om de bench ook aantrekkelijk te maken voor jouw hond. Verstop er bijvoorbeeld een paar koekjes in, en geef je hond zijn bot mee in de bench zodat hij daar lekker aan kan kauwen.

De Labrador is een enthousiaste hond die van zichzelf geen rust neemt. Rust is juist belangrijk voor een opgroeiende hond. Deze rust vind hij in zijn bench, als hij hier steeds in moet, ziet hij dit als een vertrouwde omgeving.

Als je kinderen hebt moet je ze leren dat ze de pup niet mogen storen als die in de bench ligt. Dit verstoort zijn rust, die hij juist nodig heeft.

Ik raad de hondenbench van Petcomfort aan. Deze is in verschillende groottes te verkrijgen. De bench heeft een makkelijk te reinigen onderbak en is voorzien van twee deuren. Mocht je er eentje nodig zijn, en deze besteld via de link krijg je ook nog 27% korting op de hondenbench maat M en ook op maat XL.

De hondenbench is te verkrijgen in maat S, M, L, XL en XXL.

Jouw Labrador socialiseren in de opvoeding.

Socialisatie van je Labrador pup is een proces waarbij je pup leert omgaan met dieren en mensen. Het is belangrijk om al zo vroeg mogelijk jouw pup in contact te brengen met andere mensen en honden.

In het dagelijkse leven moet de hond kennis maken met geuren, geluiden en verschillende gebeurtenissen. Ook in huis moet hij aan veel situaties wennen, alles is natuurlijk nieuw voor hem.

Witte labrador

Voorbeelden hiervan zijn geluiden van de wasmachine, vaartwasser en het stofzuigen bijvoorbeeld. Buitenshuis gaat er ook een wereld open voor jouw hond. Er gaat heel veel op hem af komen en het is belangrijk om niet alles in één keer te doen.

Het is vaak niet leuk om te doen, maar het moet wel gebeuren voor de socialisatie van jouw pup. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling door een drukke stad, een bezoekje aan de dierenarts of een stukje samen auto rijden.

Voeding

De voeding is misschien wel het aller belangrijkste bij de opvoeding van een Labrador. Overgewicht komt namelijk veel voor en dit heeft veel consequenties. Natuurlijk wil jij dit voorkomen en wil je jouw hond dit niet aandoen.

Een tip is om qua voeding niet te bezuinigen. Ga voor kwaliteit, zodat je weet wat je krijgt. Bij duurdere brokken zijn ook veel voordelen. Zo hoef je minder te geven, en ze leiden tot minder ontlasting.

Dit hondenvoer voor jouw Labrador pup zorgt ervoor dat hij in deze belangrijke groeifase meer weerstand krijgt. Zijn immuunsysteem is namelijk nog niet ontwikkeld. Labrador Retriever Junior van Royal Canin is speciaal ontwikkeld om de natuurlijke weerstand en zijn gezonde gewicht de eerste 15 maanden te ondersteunen.

Kan jouw Labrador wel wat beweeglijker of slanker kunnen worden? Dan is de Labrador Retriever Adult van Royal Canin iets voor jou! Deze is precies afgestemd op de voedingsbehoeftes van je hond. Het helpt bij de ondersteuning van een gezond gewicht.

Heb jij een gesteriliseerde of gecastreerde Labrador? Ook hiervoor is speciaal voer gemaakt. Labrador Retriever Sterilised van Royal Canin is precies afgestemd op de voedingsbehoeftes van je gesteriliseerde of gecastreerde hond. Het houdt de eetlust onder controle.

Wil je meer weten over de Labrador?

Labrador geheimen onthuld

In dit artikel heb je gelezen over de opvoeding van de Labrador. Je hebt veel informatie verkregen, maar het kan zijn dat je toch nog met vragen zit over de hond.

Ik zou je daarom willen adviseren om de website van Jan Jacobs te bekijken. Hier vind je ongetwijfeld alle antwoorden op jouw vragen over de Labrador.

In zijn E-Book wordt je ook geleerd hoe jij van jouw Labrador een lieve, gehoorzame gezinshond kan maken!

Klik hier voor meer informatie over de opvoeding van de Labrador!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *