Labrador kruising kopen? Deze informatie is erg belangrijk!

Drie zwarte Labradors

Jij wilt in Labrador kruising, maar weet nog niet precies welke? Dan is het perfecte artikel voor jou!

Labradors staan bekend om hun liefdevolle karakter en de loyaliteit aan de familie waar ze wonen.

Vorige week las je de eerste Labrador kruisingen, en dit is daar een vervolg op. Ook hier zitten weer interessante, en aparte kruisingen tussen!

Labradane

Een Labradane is een kruising tussen een Labrador en een Deense of Duitse dog. Deze honden kunnen erg groot worden en tot wel 75kg wegen.

Omdat ze zo groot worden, zijn ze ook gevoelig voor gewichtsproblemen. Hier moet je als eigenaar goed op letten, want kan gevaarlijk zijn bij zulke grote honden. Door de diepe borstkas is de Labradane ook gevoelig voor maagtorsies.

De Labradane heeft een vriendelijk en energiek karakter waarbij de korte vacht makkelijk te verzorgen is. Deze honden verharen maar twee keer per jaar, dit is dus makkelijk te overzien.

De Labradane kent verschillende kleuren. De meest voorkomende zijn wit, zwart, bruin en bindle

Net als veel kruisingen van de Labrador, is ook deze hond makkelijk te trainen. Het is wel slim om vroeg al te beginnen met de socialisatie rondom kinderen. Labradane kunnen namelijk best lomp overkomen en het is goed om hier vroeg al mee te beginnen.

Het is een grote hond, en dus niet heel geschikt voor een kleine woning. Traplopen moet je sowieso proberen te vermijden bij grote honden. Ook omdat er bij grote honden de botaandoening panosteitis kan voorkomen. Het is dus niet slim om deze hond te nemen wanneer je op een hoge verdieping woont zonder een lift.

Sheprador

De Sheprador is een kruising tussen een Labrador en een Duitse Herder. Tenminste, meestal wordt de Duitse Herder gebruikt maar het kan ook voorkomen dat de kruising is met en Hollandse of zelfs een Mechelse Herder.

De Sheprador is een grote hond met een gewicht tussen de 35 en 45kg. De hond kan tot wel 65cm hoog worden. Gemiddelde leeftijd van de Sheprador is 12 jaar.

Sheprador

Dit zijn honden die heel erg veel verharen. Mocht je nou een honden allergie hebben, is dit dus niet de juiste optie. Je zal er direct last van gaan krijgen. Omdat de honden zoveel verharen, is het verstandig om ze regelmatig te borstelen. Heb je hier geen zin in of geen tijd voor? Dan kan je altijd nog met je hond naar de trimsalon gaan. Deze professionals lossen het dan voor jou op.

Shepradors zijn geen makkelijke honden om op te voeden. Je moet als baas doorzettingsvermogen hebben, aangezien de training veel tijd vereist. Als je hond eenmaal is opgevoed, kan het een goede vriend worden waar je veel leuke dingen mee kunt doen.

Deze honden houden namelijk van veel beweging. Hierbij kun je denken aan verschillende speeltjes, of samen wandelen. Deze honden vinden het ook te gek om samen te gaan hardlopen en kunnen je met gemak bijhouden.

De Huskador is een speciale Labrador kruising

De naam zegt het eigenlijk al. De Huskador is een kruising tussen een Labrador en een (Siberische) Husky. Deze honden kunnen tot 60cm hoog worden en wegen gemiddeld 25kg. De gemiddelde leeftijd van deze speciale hond is 13 jaar.

De Huskador komt voor in veel verschillende kleuren, maar ook gewoon in simpele kleuren als zwart, bruin en wit. De oogkleur is iets waar veel mensen van op kijken. Hier is bijna elke combinatie namelijk mogelijk. Het kan soms zelfs zo zijn dat beide ogen een andere kleur hebben. Zo is het linker oog blauw en het rechteroog bruin.

De Siberische Husky is een vriendelijke hond die snel leert. Ze zijn wel minder gehoorzaam dan de Labrador. Een Husky kan last hebben van verlatingsangst als hij lang alleen wordt gelaten, deze eigenschap kan hij dus meebrengen in de kruising. Let hier dus goed op.

De Huskador staat bekend om een dikke vacht en verhaart het hele jaar door. Er zijn twee perioden waarbij de hond veel haar verliest en dat is in de lente en de herfst.

Huskadors hebben veel training nodig en dus ook een baasje met veel geduld. Iemand die begrijpt hoe je deze hond gelukkig maakt. Deze honden zijn over het algemeen niet geschikt voor mensen die in een klein appartement wonen, tenzij je hem voldoende beweging geeft.

Labrotties

Labrotties is een prachtige naam en is een kruising tussen een Labrador en een Rottweiler. Deze grote, sterke hond kan erg gespierd worden en heeft een stoere uitstraling.

De Labrottie kan tot wel 70cm hoog worden en weegt gemiddeld tussen de 35-45kg. Ze hebben meestal de korte vacht van de Labrador. Deze vacht is meestal in de zwarte kleur, of zwart met bruin. Dit noemt men ook wel Black and Tan. Labrotties komen ook voor in het blond, maar in mindere mate.

Labrottie

De Labrottie is een temperamentvolle hond die een stuk waakser is dan de Labrador en andere kruisingen. De hond is ook iets minder sociaal naar andere honden en mensen. Door deze eigenschappen is dit niet de beste optie voor een gezin met jonge kinderen.

Verder is dit een enorm sportieve hond die houdt van spelletjes spelen, wandelen en rennen. De hond beschikt over een sterk en beschermend karakter. Het is belangrijk dat je hier al vroeg aandacht aan besteed, net als aan de socialisering van deze hond. Zo leert hij van jonge leeftijd omgaan met mensen en honden. Hier heb je later weer profijt van.

Beagador

De Beagador is een kruising tussen een Labrador en een Beagle. Deze pups blijven een langere tijd klein, dit maakt het voor veel gezinnen gemakkelijker om een Beagador in huis te nemen.

Deze hond heeft veel training en ook veel aandacht nodig. Bij de Beagador moet je extra goed oppassen voor overgewicht. Labradors staan erom bekend hier gevoelig voor te zijn, en bij de Beagador is dit ook al vaak het geval geweest. De Beagador is een vrolijke hond, die erg loyaal is naar zijn familie. Verder staat de Beagle bekend om zijn dominante karakter, dit kan ook in de Beagador zitten. Dit verschilt per kruising.

Meer weten over een Labrador kruising of de Labrador?

Je hebt informatie gelezen over verschillende Labrador kruisingen. Toch kan het zo zijn dat je met vragen zit over dit lieve hondenras.

Hierdoor wil ik je adviseren om de website van Jan Jacobs eens te bekijken. Hier staat veel informatie over de opvoeding, de verzorging en het karakter van de Labrador.

Dit helpt enorm om antwoorden op al je vragen te krijgen. In zijn E-Book wordt je ook geleerd hoe jij op een positieve manier van jouw Labrador een lieve, gehoorzame gezinshond kan maken.

Klik hier om meteen meer te leren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *