De perfecte riem voor jouw Labrador? Hier moet je letten!

Labrador aan het rennen

Veel mensen vragen zich af welke riem ze moeten kopen voor hun Labrador. Dit is ook lastig, en ligt eigenlijk ook aan het gedrag van je hond.

Een Labrador is een hond die graag buiten is, daarom is het zeker van belang om een goede hondenriem te hebben. Eentje die sterk en lang genoeg is, en voor jou lekker in de hand ligt.

In dit artikel lees je alle informatie over een riem voor je Labrador. Je leest waar je op moet letten bij aanschaf en je ziet een aantal voorbeelden van goede hondenriemen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een riem voor je Labrador?

Veel mensen onderschatten het kopen van een riem voor hun hond. Het klinkt eerlijk gezegd ook niet heel belangrijk, maar dit is het wel. Zeker omdat Labradors graag buiten zijn en houden van mooie en lange wandelingen. Je moet op een aantal dingen letten voordat je er zomaar eentje koopt voor je hond.

Het belangrijkste is de lengte van de riem. Dit is niet bij elke hond hetzelfde. De lengte van de riem hangt er namelijk van af wat jij van plan bent met je Labrador. Wil je hem graag trainen? Dan is het aan te raden om een wat kortere riem aan te schaffen, dit zie je vaak bij puppy’s of honden die niet zo goed luisteren.

Als jij je hond juist wat meer ruimte en vrijheid wilt geven kun je eraan denken om een wat langere riem te kiezen. Denk hierbij aan een riem van 5, 8 of 10 meter. Dit is puur je eigen keuze, en wat jij denkt dat goed is voor jouw hond.

Naast de kiezen van de lengte speelt natuurlijk het maximale toelaatbare gewicht een grote rol. Het is niet de bedoeling dat de riem knapt of breekt als je hond er maar een klein beetje aan trekt. De riem moet jouw Labrador wel tegen kunnen houden. Zorg er dus voor dat je een riem koopt voor je Labrador die het gewicht van je hond ook echt aankan. Het gemiddelde gewicht van een volwassen Labrador ligt meestal tussen de 25 en 35 kilo.

Labrador aan de riem

Tot slot het uiterlijk van de riem en het materiaal. Beide zijn erg belangrijk, en je moet je daar goed in verdiepen voordat je een riem voor je Labrador koopt. De populairste materialen voor hondenriemen zijn nylon, leer en polyester. Dit zijn over het algemeen ook de beste.

Het uiterlijk is een persoonlijke kwestie. Je moet ook een beetje verder denken, bijvoorbeeld aan de avondwandelingen. Naast de kleur van de riem, is dus de kleur van de lijn ook erg belangrijk. Als jij wilt dat je Labrador in het donker te zien is, kun je het beste voor een felle lijn kiezen.

Voorkom gevaarlijke situaties

Een verkeerde hondenriem kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Dit moet je altijd zien te voorkomen. Het zorgt niet alleen voor gevaarlijke situaties voor jou of je hond, maar ook voor tegenliggers.

Honden zijn altijd erg enthousiast als je met ze naar buiten gaat. Dit is bij Labradors niet anders. Als jouw Labrador moeite heeft met luisteren of erg druk is moet je geen lange riem kopen.

Je hond vliegt namelijk van links naar rechts tijdens het wandelen en dit is met een lijn ertussen heel gevaarlijk. Denk bijvoorbeeld aan fietsers die de lijn niet zien, of dat je Labrador zelf verstrikt raakt in de lange lijn.

Wat is de beste riem voor een Labrador?

Door de informatie die je al gelezen hebt weet je misschien al wel wat voor riem je voor je Labrador wilt kopen. Maar om je nog wat verder op weg te helpen heb ik een zeer geschikte hondenriem voor je gevonden.

Hierbij gaat het om de Flexi Giant Professional riem. Deze is geschikt voor honden tot wel 50 kilo en heeft een lijn van 8 meter. Hierdoor heeft jouw Labrador de vrijheid om lekker rond te lopen. Mochten er tegenliggers aankomen kun je natuurlijk altijd de lijn inkorten met de bijbehorende knop.

Labrador riem

Wat deze riem zo fijn voor jou maakt is de stabiele en zeer zachte handgreep. Hiermee kun je lange wandelingen maken zonder dat je last krijgt van je handen of dat je handen gaan schuren. Dit komt hartstikke goed uit, aangezien Labradors van lange wandelingen houden.

Ook kun je met deze riem prima in het donker nog even wandelen. Iedereen zal namelijk zien dat jouw hond buiten loopt, dankzij de neon gekleurde lijn. Dit is niet alleen maar handig voor jou, maar ook voor tegenliggers en andere mensen die in de avond op straat zijn. Zij zien je hond dan al van een afstandje aankomen.

Wat is de beste riem voor een Labrador pup?

Voor een Labrador puppy heb je natuurlijk niet zo’n lange lijn nodig. Dit werkt juist helemaal niet. Voor een pup kun je beter een kortere riem gebruiken. Het is namelijk meer dan alleen wandelen buiten, je probeert hem in die fase ook dingen bij te leren. Dit gaat nou eenmaal gemakkelijker met een kortere riem.

Puppy’s moeten ook nog vaak kort naar buiten, dus ook als het donker is. Daarvoor heb ik de oplossing gevonden. Deze reflecterende hondenriem heeft alles wat jij nodig bent.

Deze riem heeft namelijk een reflecterend ontwerp voor het trekken van huisdieren, dit verbetert de veiligheid bij het wandelen met je hond in het donker. Daarnaast is de handgreep erg zacht, waardoor jij geen striemen krijgt als jouw pup aan de lijn trekt.

De lijn heeft een erg sterke treksterkte. Hierdoor kan jouw pup zijn gang gaan en zo hard als hij wil aan de lijn trekken, het gaat toch niet stuk. Hiermee kan je je hond ook heel goed trainen en eventueel corrigeren mocht dit nodig zijn.

Meer informatie over de Labrador?

Labrador opvoeden

In dit artikel ben je meer te weten gekomen over welke riem het beste past bij jouw Labrador. Ik hoop dat het je geholpen heeft!

Natuurlijk wil elk baasje een hond die niet aan de riem trekt, dit heb jij echter zelf in de hand! Zorg ervoor dat jouw Labrador gehoorzaam wordt, en het maakt niet meer uit welke riem je bij je Labrador om doet.

Om hiervoor te zorgen wil ik je adviseren om eens te kijken op de website van Jan Jacobs. Hier vind je enorm veel informatie over het opvoeden, de verzorging en het karakter van de Labrador.

In zijn E-Book wordt je ook geleerd hoe je op een gemakkelijke en positieve manier ervoor zorgt dat jouw Labrador de perfecte gezinshond wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *